Guidetti scoort voor Celta bij indrukwekkende zege op Barça

In ieder geval voor één uur mag Celta de Vigo zich koploper van de Primera División noemen. In het eigen Estadio Balaídos werd Barcelona met groot gemak aan de kant gezet: 4-1.

Celta, waar ex-Feyenoorder John Guidetti op de bank begon, startte furieus aan de wedstrijd. Na een half uur stond het 2-0, maar de schade voor de bezoekers had op dat moment al veel groter kunnen zijn. Barça begon slordig aan de wedstrijd en dat werd afgestraft door de thuisclub, die met tien punten uit vier wedstrijden al uitstekend gestart was aan het seizoen.

Nolito opende in de 26ste minuut op fraaie wijze de score. Een voorzet vanaf de rechterkant kwam bij de volledig vrijstaande aanvaller terecht en die krulde de bal langs doelman Marc-André ter Stegen. Het was al het vijfde doelpunt van Nolito, die in de periode 2008-11 onder contract stond bij Barcelona en de laatste weken in verband werd gebracht met een terugkeer naar Catalonië dit seizoen.

Vier minuten na de openingstreffer ging Gerard Piqué op de middenlijn kinderlijk in de fout, waardoor Iago Aspas alleen op Ter Stegen af kon gaan. De spits maakte geen fout. Sterker nog, met een schitterende stift verschalkte hij de Duitse keeper.

Guidetti
Acht minuten na rust was Lionel Messi met een schot op de paal nog dicht bij 2-1, maar kort daarvoor schoot Iago Aspas alleen voor Ter Stegen nipt naast. Die misser maakte hij in de 56ste minuut goed, want na weer een vlijmscherpe counter rondde hij koel af.

Barcelona was het kwijt en ontsnapte een paar keer aan de vierde tegentreffer van het duel. Vanuit het niets kwam het tien minuten voor tijd via Neymar terug in de wedstrijd, maar spannend werd het niet meer. De voor Iago Aspas ingevallen Guidetti bepaalde in de 83ste minuut - met zijn eerste namens Celta - de eindstand op 4-1.

Door de overtuigende overwinning heeft Celta de Vigo nu dertien punten uit vijf wedstrijden, waarmee het de nieuwe koploper is in Spanje. Real Madrid kan de Galiciërs echter woensdag nog achterhalen bij een zege bij Athletic de Bilbao.