Guidetti komt thuis: ex-Feyenoorder tekent langdurig contract in Zweden

Reacties

John Guidetti staat aan de vooravond van zijn tweede avontuur in Zweden. De dertigjarige aanvaller zette donderdag zijn handtekening onder een verbintenis van 4,5 jaar bij topclub AIK.

Guidetti komt thuis: ex-Feyenoorder tekent langdurig contract in Zweden
© Pro Shots

Guidetti komt transfervrij over van Álaves, waar hij de laatste vier jaar onder contract stond. Het beste was er dit seizoen wel af bij de spits, die in tien competitiewedstrijden niet wist te scoren. Guidetti lanceerde zijn carrière in eigen land bij Brommapojkarna en kwam vervolgens uit voor Manchester City, Burnley, Feyenoord, Stoke City, Celtic, Celta de Vigo, Álaves en Hannover 96.

De transfer naar AIK kondigde zich al enige tijd aan. Guidetti voegt zich per 15 juli bij de selectie van zijn nieuwe club, die vorige maand aan het nieuwe seizoen begon. Ondanks het feit dat AIK niet de boyhood club van Guidetti is, spreekt de 28-voudig international van thuiskomen. 'Het voelt goed om hier te zijn. Dit is een jongensdroom die uitkomt. Ik wil alle AIK-fans bedanken voor de liefde van de afgelopen tijd.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In het seizoen 2011/12 groeide Guidetti uit tot publiekslieveling in De Kuip. Lees op VI PRO zijn verhaal over dat memorabele jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.