Guerreiro helpt Portugal in extra tijd langs Argentinië

Het duel tussen Argentinië en Portugal op Old Trafford leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar invaller Raphaël Guerreiro zorgde voor een Portugese zege: 0-1. Lionel Messi en Cristiano Ronaldo werden beiden in de rust naar de kant gehaald en zorgden voor weinig spektakel.

Vooraf was er veel te doen over de vriendschappelijke interland in Manchester, die maar op weinig publieke belangstelling kon rekenen. Door de hoge toegangsprijzen was de wedstrijd lang niet uitverkocht. Onder de toeschouwers wel een hoog Manchester United-gehalte, zoals manager Louis van Gaal, Radamel Falcao en Marouane Fellaini.

Zij zagen een oefenduel zonder veel hoogtepunten, waarbij Barcelona-aanvaller Messi iets dreigender was dan Ronaldo van aartsrivaal Real Madrid. Die laatste was wel dicht bij de openingstreffer, maar de Portugees schoot hoog over. In de tweede helft keerden de sterren uit de Primera División niet meer terug in het veld en daalde het niveau.

Door de vele wisselingen viel er weinig meer te genieten in Manchester, waar Argentinië nog wel wilde en Portugal genoegen leek te nemen met een gelijkspel. Guerreiro dacht daar echter anders over, want kort voor tijd kopte de twintigjarige verdediger op aangeven van de eveneens ingevallen Ricardo Quaresma binnen.