Guardiola ziet 'speciale jongen' CL-record Benzema breken

Reacties

De positieve afsluiting van de Champions League-groepsfase had voor Manchester City voor een historische component, met dank aan Rico Lewis.

Guardiola ziet 'speciale jongen' CL-record Benzema breken
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
3 - 1
Sevilla
Sevilla

Lewis luisterde tegen Sevilla (3-1) zijn basisdebuut bij Manchester City op met een doelpunt. Met zijn zeventien jaar en 346 dagen werd hij de jongste doelpuntenmaker aller tijden in de Champions League. De rechtsback nam het record over van Karim Benzema, die in 2005 zes dagen ouder was geweest dan Lewis nu.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Manager Pep Guardiola haalde Lewis vijf minuten voor tijd naar de kant. 'Hij kreeg een staande ovatie. Hij speelde echt goed. Hij is zeventien maar hij is zo slim, zo intelligent. Je zegt iets tegen hem en hij begrijpt het allemaal. Ik ben blij voor hem.'

Guardiola stak zijn bewondering voor Lewis niet onder stoelen of banken. 'We geven geen cadeautjes, omdat hij een City-fan is of uit de eigen jeugd komt', zei de Catalaan na de 3-1 zege. 'We hebben hem gezien vanaf dag één in de voorbereiding. Deze jongen heeft iets speciaals. Defensief is hij heel agressief en aan de bal is hij zo goed. Natuurlijk moet hij nog veel leren, maar de opleiding levert fantastisch werk af.'

UEFA Champions League

Stand Groep G UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
4
2
0
14-2
+12
14
2
Borussia Dortmund
6
2
3
1
10-5
+5
9
3
Sevilla
6
1
2
3
6-12
-6
5
4
FC Kopenhagen
6
0
3
3
1-12
-11
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer R. Lewis
Meer over R. Lewis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.