Magistrale assist van De Bruyne helpt Manchester City langs Sevilla

Manchester City heeft een overwinning geboekt in de laatste groepswedstrijd van de Champions League. Hoewel trainer Pep Guardiola een B-ploeg opstelde, wonnen The Citizens met 3-1. Het duel tussen FC Kopenhagen en Borussia Dortmund eindigde in 1-1. Het was van tevoren al duidelijk dat City, Dortmund, Sevilla en Kopenhagen zouden eindigen als respectievelijk eerste, tweede, derde en vierde.

Manchester City
3 - 1
Sevilla
Sevilla

De zeventienjarige rechtsback Rico Lewis beleefde een basisdebuut om nooit te vergeten. Aan het begin van de tweede helft ontving hij een steekpass van Julián Álvarez, de vervanger van de geblesseerde Erling Haaland, en vuurde hij met succes raak vanuit een scherpe hoek. Daarmee zorgde Lewis voor de 1-1; na ruim een half uur was Sevilla op voorsprong gekomen. Een diagonale kopstoot van Rafa Mir na een corner van Isco was Manchester City-doelman Stefan Ortega te machtig.

Met namen als Ortega, Lewis, Sergio Gómez en Cole Palmer in de basiself was duidelijk dat Pep Guardiola andere spelers in actie wilde zien dan gebruikelijk. Nathan Aké zat op de bank. Bij Sevilla stond Karim Rekik in de basis, terwijl Nemanja Gudelj vlak voor de pauze inviel voor de geblesseerd geraakte Marcão. Met Bernardo Silva en Kevin De Bruyne bracht Guardiola in de tweede helft wel gevestigde namen in de ploeg en met een magnifieke dieptepass stelde De Bruyne uiteindelijk Álvarez in staat om de 2-1 te maken.

Álvarez liet zich in de slotfase ook gelden door de bal te veroveren en Riyad Mahrez te bedienen, waarna de Algerijn de wedstrijd definitief in het slot gooide. Manchester City sluit de groepsfase zodoende af met veertien punten. Voor Sevilla resteert een vervolg in de Europa League, al was dat voor aanvang van het duel al duidelijk.

FC Kopenhagen
1 - 1
Borussia Dortmund

Met Kevin Diks (Kopenhagen) en Donyell Malen (Dortmund) stonden er twee Nederlanders op het veld. De volledige eindstand van de poule stond al vast, dus stonden alleen de eer en de winstpremie nog op het spel. Dortmund kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. De opgestoomde Felix Passlack leverde een voorzet af bij Thorgan Hazard, die de bal aannam in het strafschopgebied en doeltreffend uithaalde.

Vijf minuten voor de rust bracht Hákon Arnar Haraldsson de stand in evenwicht. Hij ontving de bal in het strafschopgebied van Viktor Claesson en schoof die in de verre rechterhoek. Daarmee bleef Kopenhagen het lot van een volledig doelpuntloze Champions League-campagne bespaard. In de tweede helft werd een inzet van Youssoufa Moukoko door doelman Kamil Grabara tegen de paal getikt, waardoor Kopenhagen in thuiswedstrijden ongeslagen bleef in de groepsfase: alle duels voor eigen publiek eindigden in een gelijkspel.