Guardiola ziet Ribéry en Robben terugkeren

Reacties

Frank Ribéry en Arjen Robben hebben donderdag de training hervat bij Bayern München. De twee aanvallers hebben hun spierproblemen achter zich gelaten.

Guardiola ziet Ribéry en Robben terugkeren

De klachten weerhielden Ribéry en Robben ervan woensdag in actie te komen tijdens de wedstrijd tegen VfB Stuttgart. Met hun terugkeer op het trainingsveld is de verwachting dat de twee zondag bij het thuisduel met Eintracht Frankfurt wel inzetbaar zijn.

Zonder de twee aanvallers zette Bayern woensdag, zij het met moeite, de succesreeks in de Bundesliga voort. In blessuretijd maakte Thiago Alcantara met een prachtige treffer het verschil tegen VfB Stuttgart (2-1). Trainer Josep Guardiola achtte de moeite niet onlogisch.

'Als je 43 keer op rij niet verliest en iedereen zegt dat de titelstrijd voorbij is, dan is dat mentaal lastig. Altijd maar winnen, winnen en winnen; ik weet hoe moeilijk dat is', aldus de Spaanse coach.

'Vaak hebben we een waarschuwing nodig, een probleem als het oefenduel in Salzburg (3-0 verlies; red.) of dit keer de eerste helft, om een reactie te krijgen. Zo'n wedstrijd is beter dan een 3-0 of 4-0 zege. Als je zoveel lof krijgt toegezwaaid, is het logisch dat de concentratie wat wegebt. We moeten ons hoofd erbij houden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.