Vergeet Robben en Ribéry: Müller dé sterspeler van Bayern

Reacties

In de schaduw van sterspelers als Arjen Robben en Franck Ribéry is Thomas Müller bij Bayern München bezig aan een ijzersterk seizoen. Voetbal International zet wat cijfers op een rij van de aanvallende middenvelder, misschien wel de meest ondergewaardeerde speler op de Europese velden.

Vergeet Robben en Ribéry: Müller dé sterspeler van Bayern

● Thomas Müller is dit seizoen in 29 officiële wedstrijden met zeventien doelpunten en negen assists de meest waardevolle speler in de formatie van trainer Pep Guardiola.

● Müller was in zijn laatste negen officiële optredens voor Bayern direct betrokken bij twaalf doelpunten: hij maakte er zelf zes en bereidde er ook zes voor.

● De Duitse international maakte zeven goals in zijn laatste negen competitieduels voor Bayern.

● Met acht goals en zeven assists was Müller dit seizoen bij vijftien van de 44 competitiedoelpunten van zijn ploeg betrokken. In de Bundesliga heeft alleen Dortmund-aanvaller Robert Lewandowski momenteel betere cijfers: elf goals, zes assists.

● Bayern München is in de Bundesliga nog steeds ongeslagen in wedstrijden waarin Müller scoort. Inmiddels behelst die reeks 44 wedstrijden (41 zeges, drie gelijke spelen).

● Samen met doelman Manuel Neuer is Müller in de Bundesliga al 26 opeenvolgende uitwedstrijden ongeslagen. Lukt het hem ook in het uitduel met VfB Stuttgart van woensdagavond een nederlaag te voorkomen, dan evenaren hij en Neuer het Bundesliga-record van Lothar Matthäus (27 uitduels op rij zonder verlies).

● Müller kan zich door zijn productiviteit op korte termijn verheugen op een jubileum bij Bayern. Hij is momenteel nog tien doelpunten verwijderd van zijn honderdste treffer voor Der Rekordmeister. De teller staat nu op negentig goals in 234 officiële duels.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.