Guardiola zegt sorry tegen Man City-vertrekker: 'Dat kon ik hem niet geven'

Reacties

Kalvin Phillips staat op het punt om Manchester City op huurbasis te verruilen voor West Ham United. Manager Pep Guardiola vindt het vervelend hoe de transfer van de 28-jarige middenvelder naar The Citizens is uitgepakt.

Guardiola zegt sorry tegen Man City-vertrekker: 'Dat kon ik hem niet geven'
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
0 - 1
Manchester City
Manchester City

Phillips maakte vorig seizoen voor een kleine vijftig miljoen euro de overstap van Leeds United naar City. In het blauwe deel van Manchester is het de Engels international niet gelukt een basisplaats af te dwingen. Phillips kiest eieren voor zijn geld en staat voor een huurtransfer naar West Ham United. 'De deal is nog niet afgerond, maar hij is daar voor zijn medische keuring', zei Guardiola op de persconferentie voor het FA Cup-duel met Tottenham Hotspur.

De Spaanse manager gaf aan te hopen dat zijn collega David Moyes meer speeltijd in gedachten heeft voor Phillips. 'We zijn zes maanden onderweg, hopelijk krijgt hij de minuten die hij verdient en die ik hem niet heb kunnen geven. Hij is een geweldig persoon. Of ik het vervelend vind hoe het is gelopen? Ja, natuurlijk.'

Andere kwaliteiten
'Als ik hem tien, vijftien wedstrijden op rij zou geven, zou hij goed spelen. Maar dat gaf ik hem niet', vervolgde Guardiola. 'Ik heb spelers in mijn team en we hebben andere kwaliteiten nodig. Ik kan alleen zeggen hoe dankbaar ik ben voor zijn houding buiten de lijnen en hopelijk krijgt hij minuten bij West Ham. Ik gun hem al het beste. Volgend seizoen zullen we zien wat er gebeurt.'

City komt vrijdag in actie in de FA Cup. De regerend landskampioen gaat dan op bezoek bij Tottenham Hotspur. Guardiola liet weten dat Erling Haaland nog niet fit genoeg is om te starten. De Noorse spits hervatte deze week wel weer de training na afwezigheid door een voetblessure. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.