Guardiola zeer gelukkig met Coman en Martínez

Reacties

Bayern München mist de 'zeer belangrijke' Arjen Robben, maar trainer Josep Guardiola prijst zich bijzonder gelukkig tegen FC Augsburg wel te kunnen beschikken over Kingsley Coman en Javi Martínez.

Guardiola zeer gelukkig met Coman en Martínez

Guardiola weet dat hij voorlopig geen beroep kan doen op Robben, die met een dijbeenblessure terugkeerde van het Nederlands elftal. 'Ik hoop dat hij in twee, drie weken weer terug is', zei de Spaanse coach een dag voor het duel met FC Augsburg. 'Hij is zeer belangrijk voor ons.'

Maar Guardiola kreeg ook goed nieuws voor de hervatting van de Bundesliga. Martínez is na ruim een jaar blessureleed weer helemaal beschikbaar. 'Dat was super nieuws voor ons. Hij heeft de laatste tijd intensief en zonder problemen getraind', zei de Bayern-coach over zijn landgenoot, die door een zware knieblessure nagenoeg het hele seizoen miste.

Bovendien maakt Kingsley Coman zijn debuut in de wedstrijdselectie van Bayern. Franse aanvaller, voor twee jaar gehuurd van Juventus, heeft Guardiola positief verrast. 'Jonge spelers hebben in deze tijd een waanzinnig zelfvertrouwen. In onze tijd was dat anders. Nu komt een binnen en zegt: ''Ik ben de beste.'' Dat is goed.' Coman kan als buitenspeler Robben vervangen, maar begint waarschijnlijk op de bank.

Flinke streep door de rekening is het nieuwe blessureleed bij Mehdi Benatia. De verdediger heeft op de training weer spierproblemen gekregen, waardoor hij voorlopig toeschouwer is. De Marokkaan mist daardoor waarschijnlijk niet alleen de eerste twee duels in Champions League met Olympiakos Piraeus en Dinamo Zagreb, maar ook de Bundesliga-toppers tegen VfL Wolfsburg en Borussia Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.