Guardiola vond recordaanwinst Grealish 'geweldig' ondanks nederlaag

Reacties

Pep Guardiola is zeer tevreden over hoe Jack Grealish al zijn plek heeft gevonden in de Manchester City-ploeg. Volgens de Spanjaard is het slechts een kwestie van tijd voordat de creativiteit van de Engels international wordt uitbetaald in goals en assists.

Guardiola vond recordaanwinst Grealish 'geweldig' ondanks nederlaag
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
1 - 0
Manchester City
Manchester City

Guardiola was niet afwachtend met het inpassen van Grealish. De 25-jarige spelmaker begon zondag in de topper tegen Tottenham Hotspur direct in de basis. In Noord-Londen kon de aanwinst die voor 117,5 miljoen euro is overgenomen van Aston Villa het verschil nog niet maken bij zijn Premier League-debuut voor zijn nieuwe club. City verloor met 1-0 van Spurs.

Desondanks was Guardiola heel positief over de inbreng van Grealish. Tijdens de persconferentie na afloop zei de Spanjaard: 'Hij debuteerde geweldig en wordt erg belangrijk voor ons. Ik bewonder hem, hij heeft de persoonlijkheid om het maar te blijven proberen tot het einde.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Guardiola doelde daarmee op het creëren van een opening met een steekpass of dribbel. Daarin was Grealish in de voorbije twee seizoenen in het shirt van Aston Villa een meester. Vorig seizoen creëerde geen enkele andere speler in de Premier League gemiddeld per negentig minuten zoveel kansen uit open spel als Grealish (2,61 per negentig minuten). Ondanks het missen van twaalf competitiewedstrijden door een scheenbeenblessure kwam hij toen tot tien assists.

Tegen Tottenham creëerde Grealish zondag twee kansen uit open spel, kwam hij tot drie doelpogingen en zocht hij vier keer een tegenstander op met een dribbel. 'Hij is zo dreigend rond het strafschopgebied. Als we aan de bal zijn, heeft hij altijd oog voor een extra afspeeloptie', zei Guardiola.

De dreiging van Grealish kwam ook tot uiting in het aantal overtredingen dat door Tottenham Hotspur-spelers op hem werd gemaakt. Hij werd vijf keer onreglementair afgestopt. Alleen Crystal Palace-aanvaller Wilfried Zaha verdiende in de eerste speelronde van het Premier League-seizoen meer vrije trappen (zes). Grealish gaat komend weekend in het City-shirt debuteren in het Etihad Stadium. Norwich City is zaterdagmiddag de tegenstander (aftrap 16.00 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.