Guardiola verwacht nóg meer van De Bruyne: 'Hij zit niet op zijn topniveau'

Kevin De Bruyne bewees zaterdag weer zijn klasse, met een prachtige goal tegen Brighton & Hove Albion. De middenvelder van Manchester City is nu al bij elf competitiedoelpunten direct betrokken geweest, maar Pep Guardiola verwacht nog meer van de Belg. 'Hij zit nu niet op zijn topniveau.'

Manchester City
3 - 1
Brighton & Hove Albion

City was zaterdag dankzij twee doelpunten van Erling Haaland op een 2-0 voorsprong gewoon gekomen, maar werd aan het bibberen gebracht door de aansluitingstreffer van Leandro Trossard in de tweede helft. Brighton was vervolgens in een fase sterker, maar juist op dat moment bracht De Bruyne de City-marge terug naar twee. Hij scoorde met een heerlijk schot vanuit de tweede lijn: 3-1.

Voor De Bruyne betekende het zijn tweede doelpunt van het seizoen, terwijl hij ook al op negen assists staat. Geen verkeerde score voor een middenvelder, maar Guardiola weet wel hoe hij De Bruyne met beide benen op de grond moet houden.

'Kevin kan nog beter', zei Guardiola na de zege op Brighton. 'Hij zit nu niet op zijn topniveau. Nóg niet. Hij maakte natuurlijk een geweldig doelpunt, maar hij is nog niet op zijn best.' En daar is De Bruyne het zelf mee eens, meende Guardiola. 'Hij weet dit ook, ik zeg niks nieuws. Ik heb er met hem over gesproken en hij weet zelf ook heel goed dat hij nog beter kan.'

Maar uiteraard was Guardiola De Bruyne zaterdag vooral heel dankbaar. 'Want dankzij zijn doelpunt hoefden we niet te lijden in het laatste kwartier, twintig minuten. Na die aansluitingstreffer hadden we het even moeilijk en was Brighton de betere ploeg. Maar toen gaf Kevin een masterclass en daardoor winnen wij deze wedstrijd.'