Guardiola verdedigt in opspraak geraakte Bernardo Silva

Een grapje van Bernardo Silva blijft de gemoederen in het Engelse voetbal bezighouden. Manchester City-manager Pep Guardiola heeft zich na de 3-0 zege op Preston North End in de strijd om de League Cup fel uitgesproken.

Guardiola verdedigt in opspraak geraakte Bernardo Silva

De hoofdrolspeler in de kwestie is Bernardo Silva. Hij maakte op social media een grapje richting ploeggenoot Benjamin Mendy. De Portugees plaatste een foto van een jonge Mendy met daarnaast een logo van een Spaans chocoladesnoepjesmerk. Het logo betreft een donker stripfiguurtje, waardoor op social media al snel ophef ontstond. Het bericht van Silva werd racistisch genoemd.

Vervolgens verwijderde Silva de post. Mendy had eerder nog met een glimlach gereageerd. Silva vertelde achteraf ook dat het een grapje betrof, maar de ophef kon hij niet meer voorkomen. In Engeland wordt zelfs gesproken over een (maximale) schorsing van liefst zes duels.

Silva, die in de 8-0 zege van zaterdag een hattrick voor zijn rekening nam, stond ook tegen Preston in de basis. Na de 3-0 zege nam Guardiola het voor hem op. 'De FA moet zich ergens anders op focussen, ze hebben geen idee over welke jongen ze het hebben. Hij is een van de meest lieve personen die ooit in mijn leven ontmoet heb.'

'Bernardo spreekt vijf talen, dat is een mooi voorbeeld van hoe open-minded hij is', vervolgt Guardiola. 'Daar komt bij dat hij zowat beste vrienden is met Mendy. Ze zijn als broers. Dit had helemaal niets met huidskleur of iets dergelijks te maken. Daar zullen ze ook achter komen als ze hem om een verklaring vragen', zo verwijst de City-manager naar het onderzoek dat door de bond is ingesteld.

'De reactie van Mendy was toch ook duidelijk, ze maken continu grapjes naar elkaar. Misschien zou mijn advies zijn je social media af te schermen. Maar goed, het zou verkeerd zijn als dit gevolgen krijgt', zo besluit Guardiola.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City