Guardiola verandert speeltuinvoetballer Sterling in topafmaker

Reacties

Raheem Sterling komt onder de vleugels van Pep Guardiola eindelijk volledig tot wasdom. De Engelsman is dit seizoen voor zijn doen ongekend productief en groeide woensdagavond tegen Southampton (2-1) voor de derde keer op rij uit tot matchwinner voor Manchester City.

Guardiola verandert speeltuinvoetballer Sterling in topafmaker

De ontlading was ongelooflijk groot toen Sterling woensdag in de 96ste minuut fraai de winnende goal binnen krulde: Guardiola maakte sprongetjes als een malloot en zelfs Benjamin Mendy, die zijn kruisband heeft afgescheurd, rende naar het feestje rondom het goudhaantje. Gek genoeg was het nauwelijks een verrassing dat het Sterling was die de ongekende reeks van City in stand hield.

De aanvaller was immers ook vorige week dinsdag én zondag het goudhaantje met late goals tegen respectievelijk Feyenoord (1-0) en Huddersfield Town (1-2). De bijna maniakale aandacht die zijn manager aan Sterling schenkt werpt dit seizoen zijn vruchten af: de buitenspeler is topscorer van City met dertien goals in alle competities.

Zijn doelpunt dat Feyenoord in rouw dompelde, draagt het stempel van Guardiola. Sterling kijkt om zich heen, ziet de ruimte die de Rotterdammers hem gunnen, krijgt de bal en combineert succesvol met Sergio Agüero. Op onderstaande beelden is te zien hoe Guardiola hem uitlegt wat hij in dit soort situaties moet doen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Spaanse manager was woensdag na de derde heldenrol van Sterling zeer lovend over de man die in 2015 voor 62,5 miljoen euro van Liverpool kwam, maar voor Guardiola's bewind weinig indruk maakte. 'Sterling is een speciale voetballer. Hij heeft grote stappen gemaakt. Voorheen was hij wat verlegen en geloofde hij niet in zichzelf, nu wel.'

Sterling ving het seizoen aan met een haarscherpe doelstelling, volgend uit de bakken met kritiek die hij over zich heen kreeg. Zo werd de 35-voudig international meermaals verweten dat hij een speeltuinvoetballer zonder rendement is. 'Ik probeer meer doelpunten te maken, door efficiënter en klinischer te worden. Dat is een enorm vraagteken rondom mij geweest de laatste jaren.'

De 23-jarige flankspeler is met de hulp van Guardiola uitstekend op weg om alle twijfels rondom zijn potentie weg te nemen. Hoewel het pas november is, maakte de aanvaller nog nooit zoveel doelpunten in één seizoen als nu. Op deze manier kan Sterling uitgroeien tot een van dé gezichten van een onverslaanbare ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.