Guardiola trekt lange neus na masterplan: 'We winnen, dus tactiek telt niet'

Reacties

Manchester City zette woensdagavond dankzij een 1-2 zege op Real Madrid een grote stap richting de kwartfinales van de Champions League en boekte deze knappe overwinning met een verrassende tactiek en opstelling. Het verleidde Pep Guardiola om na afloop een lange neus te trekken.

Guardiola trekt lange neus na masterplan: 'We winnen, dus tactiek telt niet'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
1 - 2
Manchester City
Manchester City

City staat dit seizoen in de Premier League mijlenver achter op de aanstaande landskampioen Liverpool en dat heeft ervoor gezorgd dat er kritiek is gekomen op Guardiola. Voor de Spanjaard is het winnen van de Champions League met City in dit seizoen nóg belangrijker geworden, gezien het prolongeren van de landstitel er niet in zit én de UEFA City voor de komende twee Champions League-seizoenen heeft verbannen. De club is overigens tegen deze straf in beroep gegaan.

In de laatste jaren ging het pijnlijk mis voor City in de knock-outfase en voor aanvang van het treffen in Estadio Santiago Bernabéu werden er vraagtekens gezet bij de plannen van Guardiola. Hij begon tegen Real zonder Fernandinho, Raheem Sterling én Sergio Agüero. De vervanger van laatstgenoemde (Gabriel Jesus) kopte de gelijkmaker binnen, voordat Kevin De Bruyne uit een strafschop het winnende doelpunt maakte.

De Belgische matchwinner gaf na afloop toe dat hij verrast was door de strijdwijze van Guardiola. 'In de vier jaar dat we nu samenwerken met Pep zijn er weleens vaker verrassingen geweest', zei De Bruyne. 'Dat was nu weer het geval. Zelfs de spelers wisten vlak voor de aftrap nog niet wat vandaag de bedoeling was. Dit is een erg goed begin voor ons. Onze reactie na de goal van Isco was geweldig.'

Guardiola kon het niet laten om na de zege te verwijzen naar de kritiek die hij heeft gekregen. Op de vraag of hij uitleg wilde geven over zijn tactische keuzes, antwoordde de Spanjaard: 'We hebben gewonnen, dus dan telt tactiek niet. Zo werkt het nu eenmaal niet', aldus Guardiola met een knipoog.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.