Guardiola: 'Niet de laatste kans voor spelers op CL-winst'

Reacties

Het sentiment dat de spelers van Manchester City dit seizoen hun laatste kans krijgen op de eindzege in de Champions League is aan manager Pep Guardiola niet besteed.

Guardiola: 'Niet de laatste kans voor spelers op CL-winst'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
1 - 2
Manchester City
Manchester City

Zoals bekend is de Engelse topclub door de UEFA de komende twee seizoenen geweerd uit Europa. Manchester City heeft beroep aangetekend bij het sporttribunaal CAS.

'De spelers krijgen sowieso nog veel kansen op de eindwinst. Het is niet de laatste mogelijkheid', vertelde Guardiola dinsdagavond op de persconferentie richting de clash tegen Real Madrid van woensdag in Bernabéu. De Catalaan is er echter van overtuigd dat Manchester City komend seizoen gewoon uitkomt in het miljardenbal.

'Ik vertrouw de mensen hier. Ik heb het bewijs gezien. We gaan in beroep en we zijn optimistisch. We verdienen het om in de Champions League uit te komen. Gebeurt dat niet, dan hebben we ons erbij neer te leggen.'

Sterling
Een opsteker voor Manchester City is dat Raheem Sterling woensdag kan aantreden in Bernabéu. De aanvaller miste de voorbije twee Premier League-duels wegens een hamstringblessure. 'Raheem is fit. Hij is ongelooflijk snel hersteld', meldde Guardiola. 'Hij had al tegen Leicester City of West Ham United mee kunnen doen, maar de teamarts adviseerde me om voorzichtig te zijn. Hij is er klaar voor.' Saillant is dat Sterling onlangs aangaf Real Madrid een aantrekkelijke club te vinden.

Achtereenvolgens AS Monaco (achtste finale), Liverpool (kwartfinale) en Tottenham Hotspur (kwartfinale) bleken sinds de komst van Guardiola naar het Etihad Stadium te sterk. Vaak koos Vrouwe Fortuna niet de zijde van Guardiola en de zijnen. 'Geluk? Je moet eerst goed spelen. Dat kun je controleren. De rest zullen we wel zien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.