Guardiola moet toegeven: 'Van Dijk is wereldrecord meer dan waard'

Reacties

Virgil van Dijk was het recordbedrag van ruim 78 miljoen euro meer dan waard. Dat stelt Pep Guardiola. De coach van Manchester City stelt in aanloop naar het belangrijke Premier League-duel met koploper Liverpool onder de indruk te zijn van de Nederlander.

Guardiola moet toegeven: 'Van Dijk is wereldrecord meer dan waard'

Waar Manchester City afgelopen seizoen twijfelde over de vraagprijs die Southampton hanteerde voor Van Dijk, daar sloeg Liverpool wel toe in de winterse transferperiode van vorig seizoen. Bij The Citizens zou Van Dijk de opvolger moeten worden van Vincent Kompany, maar in plaats daarvan sloeg Liverpool zijn slag en maakte van de Nederlander de duurste verdediger ooit.

In All or Nothing, de documentaire waarin Manchester City wordt gevolgd op weg naar het kampioenschap van vorig seizoen, zet City-eigenaar Khaldoon al Mubarak openlijk zijn twijfels bij het prijskaartje van de Nederlander. Guardiola moet nu echter toegeven dat Van Dijk zijn transfersom dubbel en dwars waard blijkt te zijn. 'Als je minder betaalt en het werkt niet op het veld is elke cent teveel. Maar als hij elke drie dagen kan spelen zonder blessures en zo constant speelt, is dat het geld helemaal waard.'

Laporte
In plaats van Van Dijk trok Manchester City Aymeric Laporte van Athletic Bilbao aan voor 65 miljoen euro. Ook de 24-jarige Fransman maakt dit seizoen indruk in de Premier League, maar cijfers tonen aan dat er ook in dit geval baas boven baas is. Waar Laporte gemiddeld slechts 0,2 keer per wedstrijd wordt gepasseerd, daar kwam dit seizoen nog niet één speler langs Van Dijk.

Het is een van de wapens waar Liverpool-coach Jürgen Klopp dit seizoen op kan vertrouwen. De koploper van de Premier League heeft met slechts acht tegengoals de minst gepasseerde defensie in de Premier League. De defensies van Manchester City en Chelsea volgen op plek twee met het dubbele aantal tegengoals: zestien. 

Guardiola heeft voor het duel met Liverpool echter zijn hoop gevestigd op zijn aanvallers: Leroy Sané, Raheem Sterling en Sergio Agüero. Zij moeten proberen Van Dijk wél te passeren en Liverpool niet nog verder uit te laten lopen. 'We weten hoe belangrijk deze wedstrijd is', aldus Guardiola. 'Als we niet winnen en Liverpool blijft zo doorgaan, wordt het kampioenschap heel moeilijk voor ons. Zeker als we verliezen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.