Guardiola maakt Engeland lekker met kansen voor sensatie Foden

Reacties

Het is momenteel allemaal rozengeur en maneschijn bij Manchester City. Toch denkt manager Pep Guardiola dat zijn ploeg nóg beter kan. 'Als je alleen de resultaten analyseert is het perfect', stelt de oefenmeester, die Engeland laat lachen met uitspraken over Phil Foden.

Guardiola maakt Engeland lekker met kansen voor sensatie Foden

Guardiola doelt op de twee volledig foutloze maanden september en oktober bij City. Alle wedstrijden werden gewonnen (officieel ook de 0-0 tegen Wolverhampton Wanderers in de beker) en diverse galavoorstellingen werden tentoongespreid. De coach viel voor de tweede maand op rij in de prijzen als Manager van de Maand en Leroy Sané werd verkozen tot Speler van de Maand op basis van zijn prestaties in oktober. Ondanks alle lof, pleit Guardiola voor nuchterheid.

'Wat je van voetbal moet begrijpen is het volgende…', begint de Catalaan op de persconferentie voorafgaand aan het lastige uitduel bij Leicester City aankomende zaterdag (16.00 uur). 'Als je alleen resultaten analyseert, is het perfect omdat we twee maanden alles hebben gewonnen. Maar we kunnen beter en moeten ons ontwikkelen. De decembermaand is moeilijk voor iedereen', blikt Guardiola vooruit op de bomvolle laatste maand van het jaar, waarin City in totaal negen wedstrijden afwerkt.

Foden
Wie die maand mogelijk minuten maakt in de hoofdmacht, is Foden. De zeventienjarige oogappel van Pep wordt volgens de trainer sowieso niet verhuurd gedurende de winterse transferwindow. 'Dit omdat we denken dat hij nodig is en gaat spelen. Hij heeft de kwaliteiten om ons te helpen.'

Soortgelijke woorden zegt Guardiola over een andere speler. Fernandinho valt minder op, maar Guardiola acht de aanwezigheid van de Braziliaan van groot belang. 'Het is belangrijk om een goed team van goede jongens te kweken. Hij is een van die goede jongens. Hij is fundamenteel voor ons en ik ben erg blij dat ik hem tot mijn beschikking heb', is de ex-eindverantwoordelijke van Barcelona en Bayern München lovend.

Agüero
Wie Guardiola tegen Leicester City (mogelijk) óók kan inzetten, zijn Sergio Agüero en Vincent Kompany. De Argentijnse aanvaller werd onwel tijdens zijn periode bij de nationale ploeg van Argentinië, maar er is niets aan de hand. 'De dokter heeft gezegd dat hij in perfecte conditie is. We hoeven ons geen zorgen te maken.' Wat betreft Kompany: de Belg is een gegadigde om de geschorste Nicolás Otamendi te vervangen in het hart van de verdediging. 'We hebben Mangala en misschien keert Kompany terug. Walker kan er ook spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.