Guardiola wil niets weten van vergelijking met Invincibles

Reacties

Pep Guardiola en Arsène Wenger denken niet dat Manchester City het Invincibles-record van Arsenal gaat evenaren of verbreken. Dat vertelden beide managers op de traditionele persconferenties voorafgaande aan het onderlinge treffen van zondag (15.15 uur).

Guardiola wil niets weten van vergelijking met Invincibles

Man City imponeert dit seizoen met wervelend voetbal, staat fier bovenaan in de Premier League en is al door naar de knock-outfase van de Champions League. Hoewel menigeen al fluistert dat de formatie van Guardiola onverslaanbaar is, wil hij daar zelf niets van weten. 'Dat zijn we niet. Er komt een keer een team dat van ons wint. Vervolgens is het aan ons hoe wij daarop reageren.'

The Invincibles
Arsenal werd in het seizoen 2003-04 ongeslagen kampioen van de Premier League. Sindsdien evenaarde of verbrak geen ploeg in de Engelse competitie het record van de Londense club. Guardiola denkt dat Manchester City het ook niet lukt. Sterker nog: hij wil het record niet eens verbreken, de coach vindt het record immers te mooi. 'The Invincibles behoren toe aan Wenger. Het is iets fantastisch', zo vertelt hij vol respect.

Dennis Bergkamp was onderdeel van The Invincibles tijdens het seizoen 2003/04.
Dennis Bergkamp was onderdeel van The Invincibles tijdens het seizoen 2003/04.

Wenger beaamt die woorden. 'Het is nog vroeg, want er zijn pas tien wedstrijden gespeeld en nog 28 te gaan. Het is een lange weg', spreekt Wenger over het mogelijke record. 'Ze (City, red.) zijn goed, maar kijk naar wat iedereen over Real Madrid zei een aantal weken geleden. Het laat zien hoe fragiel alles in het voetbal is', doelt de Fransman op de favorietenrol van de Madrilenen in zowel Spanje als de Champions League aan het begin van dit seizoen. Inmiddels staat De Koninklijke derde in La Liga met acht punten achterstand op koploper Barcelona.

Dat de scheidslijn tussen winst en verlies dun is, ziet ook Guardiola in. Aan een aankomende titel wil de ex-coach van Barça en Bayern München ook absoluut nog niet denken. 'Als we tot mei zo spelen als nu, hebben we de kans om kampioen te worden. Maar wie kan mij garanderen dat dat gebeurt?', vraagt Guardiola zich af. 'We staan momenteel vijf punten voor op United. Hoeveel wedstrijden zijn er nog te spelen? Hoeveel punten nog te verdelen? 84? We hebben een voorsprong van vijf punten…'

Alexis Sánchez
Zondag ontvangt Manchester City Arsenal in het Etihad Stadium, een duel waarin Alexis Sánchez aantreedt tegen de club die gedurende de transferzomer veelal aan hem gelinkt werd. Het Arsenal-contract van de Chileen loopt na deze zomer af en City zou de aanvaller dan écht willen inlijven. Wenger denkt echter niet dat de aanvaller afgeleid zal zijn tijdens de topper. 'Hij is altijd volop geconcentreerd. Dat zal nu niet anders zijn.

Pep Guardiola met Alexis Sánchez.
Pep Guardiola met Alexis Sánchez.
'Er is bijna geen ploeg opgewassen tegen dit Manchester City'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.