Guardiola bezig aan beste seizoen ooit: 'Maar kunnen van iedereen verliezen'

Reacties

Manchester City bezorgt voetbalstatistici dit seizoen overwerk. The Sky Blues legden zondagmiddag ook Arsenal over de knie, waarmee ze het aantal achtereenvolgende overwinningen op vijftien zetten, al kwam de zege op Wolverhampton Wanderers in het League Cup-toernooi wel tot stand na een strafschoppenserie.

Guardiola bezig aan beste seizoen ooit: 'Maar kunnen van iedereen verliezen'

Met 31 punten uit elf wedstrijden is Manchester City hoe dan ook bezig aan een beangstigend sterke Premier League-start. 'Toch kan iedereen ons nog verslaan. Het verleden telt niet in het voetbal', zei manager Pep Guardiola na de 3-1 overwinning op Arsenal. 'Je kunt de ene dag de Champions League winnen en de volgende dag verliezen. Waar ik in elk geval heel blij van word is dat we in november al Chelsea, Liverpool en Arsenal hebben verslagen. Vorig seizoen boekten we maar twee zeges op titelkandidaten.'

Nooit eerder in zijn trainersloopbaan overlegde Guardiola met zijn elftal zo'n mooie rapportcijfers als dit seizoen na elf speelrondes. Tot nu toe pakte alleen Everton een puntje tegen Manchester City, toen nog met Ronald Koeman aan het roer. 'We kunnen misschien iets meer solide worden', zocht perfectionist Guardiola naar verbeteringen. 'Maar we waren zó sterk vandaag, zeker gezien de Champions League-wedstrijd tegen Napoli van een paar dagen geleden.'

Wenger

Guardiola's collega Arsène Wenger baalde tijdens de persconferentie vooral van de arbitrage. Aangever David Silva stond namelijk buitenspel bij de 3-1 van Gabriel Jesus. 'Ik wil niets afdoen aan hun kwaliteit, maar het gebeurde op een moment waarop we echt in de wedstrijd zaten. Vorig jaar kregen we hier ook al twee buitenspelgoals om de oren', foeterde Wenger.

'In de tweede helft vond ik ons gelijkwaardig aan Manchester City. Wij stichtten veel gevaar via counters. Ik had echt het gevoel dat we terug zouden komen. De 3-1 was een cadeautje.' Arsenal bezet de zesde plaats in de Premier League met negentien punten uit elf wedstrijden.

De zegereeks van Manchester City:

TegenstanderCompetitie
AFC Bournemouth (uit, 1-2)Premier League
Liverpool (thuis, 5-0)Premier League
Feyenoord (uit, 0-4)Champions League
Watford (uit, 0-6)Premier League
West Bromwich Albion (uit, 1-2)League Cup
Crystal Palace (thuis, 5-0)Premier League
Shakhtar Donetsk (thuis, 2-0)Champions League
Chelsea (uit, 0-1)Premier League
Stoke City (thuis, 7-2)Premier League
Napoli (thuis, 2-1)Champions League
Burnley (thuis, 3-0)Premier League
Wolverhampton (thuis, 0-0) *League Cup
West Bromwich Albion (uit, 2-3)Premier League
Napoli (uit, 2-4)Champions League
Arsenal (thuis, 3-1)Premier League

* Verder na strafschoppen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.