Guardiola legt uit waarom hij City-sterren strafte tegen Newcastle United

Reacties

Phil Foden en Jack Grealish kwamen zondag niet van de bank tijdens het gewonnen uitduel van Manchester City met Newcastle United. Daar had manager Pep Guardiola naar eigen zeggen een goede reden voor.

Guardiola legt uit waarom hij City-sterren strafte tegen Newcastle United
© Pro Shots

Na de midweekse zevenklapper tegen Leeds United legde de Britse roddelpers Foden en Grealish op de gevoelige plaat. Het duo vierde de klinkende 7-0 overwinning op The Whites met een stapavond en dat schoot bij Guardiola in het verkeerde keelgat. De Spaanse oefenmeester negeerde Foden en Grealish vervolgens tegen Newcastle United.

'Ik besteed veel aandacht aan het gedrag op en naast het veld. Als het gedrag buiten het veld niet gepast is, spelen ze niet', verklaarde Guardiola bij de BBC. 'Ze moeten de hele tijd gefocust zijn. Ondanks de naderende feestdagen en alles wat er op dit moment speelt, moet je nog steeds gefocust zijn.'

Ondanks het ontbreken van Foden en Grealish won City op St. James' Park met 0-4. Omdat concurrenten Chelsea en Liverpool punten verspeelden, liggen The Citizens halverwege op koers voor de tweede landstitel op rij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.