Guardiola lacht om koelbloedige Ederson: 'Hij is echt gek'

Reacties

Pep Guardiola kent weinig spelers die hun zenuwen zo onder controle kunnen houden als Manchester City-doelman Ederson. De manager kijkt vol bewondering naar de kalmte die de Braziliaanse goalie uitstraalt tijdens wedstrijden. De actie onder druk van Liverpool-aanvaller Diogo Jota was exemplarisch.

Guardiola lacht om koelbloedige Ederson: 'Hij is echt gek'
© Pro Shots

Bijna werd Ederson de grote schlemiel in de topper tegen Liverpool afgelopen zondag. Hij kroop door het oog van de naald toen hij ijzig kalm bleef bij een terugspeelpass. De bal ging bijna over de doellijn. Op het moment dat Jota de bal dacht te kunnen onderscheppen, koos Ederson op het nippertje voor een pass naar Aymeric Laporte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Hij is gek', blikte Guardiola dinsdag tijdens zijn persconferentie terug op de actie van Ederson. 'Hij is echt gek. Soms lijkt het wel of hij niets voelt. Na een tegendoelpunt is hij net zo kalm als na en redding. Hij is zo stabiel en dat maakt hem als keeper fantastisch. Buiten het veld is hij totaal anders.'

Guardiola zag bij een herhaling na afloop pas hoe close het was, zo gaf hij eerlijk toe. 'Ik dacht al dat het op het nippertje was en ik zag later dat het echt maar een paar centimeter scheelde. Maar het maakt het niet uit, het is wat het is en het is geweldig dat hij zo stabiel is en geen druk voelt. Het belangrijkste in het voetbal is dat spelers hun laatste actie vergeten en hij vergeet zijn laatste actie meteen, waardoor hij klaar is voor het volgende moment', vertelde de Spanjaard.

Ederson staat woensdagavond opnieuw voor een zware klus. Een halve week na het 2-2 gelijkspel in de topper tegen Liverpool hoopt City op bezoek bij Atlético een 1-0 voorsprong over de streep te trekken in de kwartfinale van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.