Guardiola laat Hart in onzekerheid over City-toekomst

Reacties

Manager Josep Guardiola neemt pas na dit seizoen een beslissing over de toekomst van doelman Joe Hart, die in dienst van Torino een sterk seizoen beleeft.

Guardiola laat Hart in onzekerheid over City-toekomst

Waar de 29-jarige Hart wekelijks tot een van de steunpilaren van Torino behoort, heeft Guardiola bij City een klein keepersprobleem. De afgelopen zomer van Barcelona overgekomen Claudio Bravo (33) was namelijk dusdanig slecht in vorm, dat hij voor het Champions League-duel met AS Monaco (5-3) zijn basisplaats kwijtraakte aan Willy Caballero (35), die de afgelopen seizoenen vaste reserve was achter Hart.

Aangezien Caballero's contract over een paar maanden afloopt, roept dat de vraag op of Hart volgend seizoen misschien gewoon weer eerste keeper van City wordt. Guardiola wilde echter nog niet concreet ingaan op die kwestie. 'Ik ben heel blij met al mijn keepers', probeerde hij tegenover de BBC de lieve vrede te bewaren. 'Na dit seizoen gaan we met alle betrokkenen praten.'

'Natuurlijk bestaat het risico dat spelers met een aflopend contract in de tussenliggende tijd voor een andere club tekenen, maar dat moeten we accepteren', refereerde hij aan de situatie van Caballero. Bravo (tot 2020) en Hart (tot 2019) liggen nog wel langdurig vast in Manchester.

Manchester City vervolgt zijn seizoen woensdagavond met een FA Cup-duel met Huddersfield Town.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.