Guardiola komt met belangrijke mededeling over toekomst Sané

Reacties

Leroy Sané weigert zijn aflopende contract met Manchester City te verlengen, zo heeft manager Pep Guardiola vrijdag aangekondigd tijdens zijn virtuele persconferentie richting de thuiswedstrijd tegen Burnley van maandagavond.

Guardiola komt met belangrijke mededeling over toekomst Sané
© Pro Shots

Daarmee lijken alle seinen op groen te staan voor een transfer van Sané naar Bayern München, de club waarmee de 24-jarige dribbelaar al ruim een jaar in verband wordt gebracht. Vermoedelijk was het vorig jaar al tot een transfer gekomen als Sané tijdens het duel om het Community Shield met Liverpool geen kruisbandblessure had opgelopen.

'Leroy heeft gezegd dat hij zijn contract niet wil verlengen', aldus Guardiola. 'De club heeft me op de hoogte gehouden. Hij legde het voorstel naast zich neer omdat hij bij een andere club wil spelen. Als er daarmee een akkoord kan worden bereikt aan het einde van het seizoen, dan zal hij vertrekken. En anders vertrekt hij als zijn verbintenis afloopt.'

Sané kwam dit seizoen nog niet in actie in Premier League-verband. Vlak voor de coronacrisis werd hij helemaal fit verklaard door de medische staf van The Citizens.

Manchester City nam de 21-voudig Duits international medio 2016 over van Schalke 04.

Versterking
Overigens heeft Manchester City zich versterkt met Filip Krastev. De achttienjarige Bulgaarse middenvelder komt over van Slavia Sofia, dat de transfer heeft bekendgemaakt. Krastev wordt gezien als een van de grootste Bulgaarse beloften.

Is de Guardiola-code te kraken? Vier redenen waarom Pep twijfelt aan City
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.