Guardiola heeft hattrick-held Agüero nog nooit zó goed gezien

Reacties

Pep Guardiola is in de wolken met Sergio Agüero. De Manchester City-manager stond op het punt zijn goalgetter na twee goals te wisselen tegen Huddersfield Town (6-1), maar zag dat de Argentijn met zijn derde doelpunt van de middag voor een perfect einde van zijn optreden zorgde.

Guardiola heeft hattrick-held Agüero nog nooit zó goed gezien

Voor de dertigjarige spits betekenden zijn goals tegen de laagvlieger alweer de dertiende hattrick in dienst van Manchester City. Agüero leek in het eerste seizoen onder Guardiola nog even het slachtoffer te worden van de komst van de Catalaan naar Manchester, maar heeft alle twijfels inmiddels weggenomen. Guardiola maakte bij Sky Sports ook duidelijk dat Agüero zijn tactische plannen perfect uitvoert. 'Ik heb hem nog nooit zo gezien sinds ik hier ben. Hij is geweldig in vorm, met én zonder bal. Hij voelt zich vrij. Hij scoort niet alleen, maar creëert ook ruimtes en weet van geen ophouden. Als hij zo speelt, is hij zonder twijfel een van de allerbeste spitsen van de wereld', jubelde de City-manager.

Guardiola vervolgde: 'Ik dacht eraan om Sergio voor zijn hattrick te wisselen, maar uiteindelijk is alles perfect verlopen. Hij maakte de goal en kreeg daarna bij zijn wissel een staande ovatie. Ik ben erg blij met de drie punten, maar ook met de manier waarop we gespeeld hebben. We zijn beter begonnen dan vorig seizoen. Ons optreden was van begin tot einde goed.'

Het merendeel van zijn hattricks maakte Agüero in de Premier League. In de Engelse competitie staat de teller op negen, alleen Alan Shearer heeft er meer gemaakt op het hoogste niveau in Engeland (11).

Het werd na afloop ook duidelijk dat de topschutter zelf de tel al is kwijtgeraakt. 'Was dit al nummer 13 bij Man City? Wow. Ik ben ook erg blij met deze hattrick, maar winnen is nog belangrijker. Voor mijn derde goal had ik al twee of drie kansen en ik dacht dat die misschien niet meer zou vallen, maar het lukte uiteindelijk toch. Bij de voorzetten van Mendy weet ik dat ze altijd goed zijn, dus dan moet ik gewoon zorgen dat ik op de juiste plek sta', zei de uitblinker.

Bij City ging het na afloop ook veel over Mateo Silva. De zoon van David Silva had lang gezondsheidsproblemen na de geboorte en was zondag voor het eerst aanwezig in het Etihad Stadium.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.