Guardiola gunt Sandler opnieuw minuten: 'Beste gevoel dat er is'

Reacties

Philippe Sandler heeft zijn tweede oefenduel voor Manchester City in deze voorbereiding achter de rug. De 24-jarige verdediger deed ook tegen Barnsley (4-0) een helft mee bij de ploeg van Pep Guardiola.

Guardiola gunt Sandler opnieuw minuten: 'Beste gevoel dat er is'
© Pro Shots

Sandler maakte in de zomer van 2018 de overstap van PEC Zwolle naar Manchester, waar hij in zijn eerste jaar tot twee bekeroptredens kwam. Daarna werd hij verhuurd aan Anderlecht, maar zware blessures aan zijn knie en enkel hielden hem jaren aan de kant. Vlak voor de zomer maakte Sandler zijn rentree bij Manchester City Onder-23.

Deze zomer draait hij de voorbereiding mee bij de hoofdmacht en na zijn optreden tegen Preston North End eerder deze week mocht hij dus ook tegen Barnsley meedoen. Guardiola bracht de Nederlander halverwege in voor Rúben Dias. Achteraf werd Sandler bij het clubkanaal voor de camera getrokken.

'Ik voel me goed', vertelde hij. 'Aan het begin was het natuurlijk wel pittig. Voor mijn lichaam, omdat ik nog maar één duel in de benen had. Dan moet je er even in komen, maar ik denk dat het oké ging. We speelden goed, af en toe wat slordig, maar uiteindelijk is het een goed resultaat tegen een goede tegenstander', oordeelde hij over de 4-0 zege, waarin landgenoot Nathan Aké het slotakkoord verzorgde.

'Het mooiste aan voetbal is wedstrijden spelen, ik geniet ervan', zei Sandler. 'Mijn doel voor dit seizoen is  simpelweg om zo veel mogelijk wedstrijden te spelen. Of dat bij City is of ergens anders, weet ik niet. Ik wil gewoon zo veel mogelijk op het veld staan, want ik ben lang geblesseerd geweest', legt de verdediger uit.

'Het was lang geleden voor me. Om weer met deze jongens samen te spelen is het beste gevoel dat er is, dus ja, ik ben gelukkig', concludeert Sandler. De Amsterdammer heeft bij City nog een contract tot medio 2022.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.