Guardiola gruwelt van nieuw passrecord Manchester City

Reacties

Pep Guardiola heeft zich woensdagavond in de tweede helft enorm gestoord aan het spel van Manchester City. De manager greep de 1-2 nederlaag tegen FC Basel in de Champions League, waarin The Citizens door naar zijn naar de kwartfinale, aan om zijn ploeg wakker te schudden voor de finalemaanden.

Guardiola gruwelt van nieuw passrecord Manchester City

Net als afgelopen zondag tegen Chelsea (1-0 zege) was City extreem dominant. De Premier League-koploper liet toen voor het eerst sinds de statistieken door Opta Sports worden bijgehouden (2003) meer dan negenhonderd passes noteren in een Engelse competitiewedstrijd. Tegen Basel liep de teller zelfs op tot 977 passes, een record in de Champions League in hetzelfde tijdperk. Guardiola hecht daar echter totaal geen waarde aan.

'Je moet de bal passen om aan te vallen. Niet passen om het passen, dat slaat nergens op', aldus de coach na afloop tegenover Engelse media. 'De tweede helft was erg slecht, echt heel slecht. We vergaten aan te vallen. We kwamen in posities waarin we iets konden creëren, maar dat gebeurde niet. We bleven maar passen. Dat is geen voetbal.'

City hoefde in eigen huis geen moment in de hoogste versnelling te spelen nadat al met 0-4 was gewonnen bij Basel. Guardiola erkende dat die uitgangspositie het er niet makkelijker op maakte om bij de return het gebruikelijke niveau te halen. 'Daar hadden we over gesproken. In de kwartfinale gaat zoiets niet gebeuren. Vanaf morgen zijn we blij dat voor de tweede keer in de clubhistorie in de kwartfinale staan. Deze positie is vrij nieuw voor ons', zei de coach. Volgende week vrijdag wordt bij de loting bekend wie City treft in de kwartfinale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.