Guardiola geeft moed niet op: 'We gaan het zien volgende week'

Manchester City-manager Pep Guardiola kon na afloop van de ruime nederlaag op Anfield (3-0) de vinger nog niet op de zere plek leggen. De Spanjaard weigert de moed op te geven richting de return.

Na een wervelende eerste helft keek de formatie van Guardiola in de rust al tegen een 3-0 achterstand aan. 'We slaagden er niet in om grote kansen te creëren', zei de manager na afloop van het spektakelstuk op Anfield. 'We hadden één doelpunt nodig, maar het lukte ons gewoon niet. Niemand heeft nog hoop dat wij de volgende ronde bereiken. Morgen zullen we onszelf moeten overtuigen dat het nog altijd mogelijk is.'

Guardiola heeft er nog vertrouwen in dat zijn team de boel kan omdraaien in het Etihad Stadium. De ploegen staan komende dinsdag weer tegenover elkaar voor de return in de kwartfinale van de Champions League. 'Ik heb het volste vertrouwen in mijn elftal. Ze hebben me ontzettend veel goede dingen laten zien dit seizoen. We hebben nog negentig minuten en we gaan het proberen. Eerst komt Manchester United op bezoek. Hierna hebben we drie dagen om onszelf voor te bereiden.' Bij winst op de rivaal uit Manchester zijn The Citizens kampioen.

'De clean sheet is zó belangrijk voor Liverpool', vervolgde de City-manager. 'We gaan zien hoe de spelers reageren. We moeten de nederlaag accepteren en accepteren dat Liverpool zo doelgericht was. We gaan zien wat er volgende week gaat gebeuren.'