Ontketend Liverpool blaast Manchester City in een half uur omver

Reacties

Liverpool heeft woensdag voor een grote verrassing gezorgd door in de kwartfinale van de Champions League met 3-0 te winnen van Manchester City. Hierdoor heeft de formatie van manager Jürgen Klopp een uitstekende uitgangspositie voor de return van volgende week.

Ontketend Liverpool blaast Manchester City in een half uur omver

Dat er veel op het spel stond op Anfield was bij aankomst van beide spelersbussen wel duidelijk. Met fakkels en rookbommen haalden de Liverpool-fans hun spelers binnen. Een deel van de aanwezigen kon zich niet inhouden en bracht vernielingen aan aan de bus van City. De druk was hoog en Liverpool bleek daar het beste mee te kunnen omgaan.

De verrassing waar Liverpool voor zou gaan zorgen begon in de twaalfde minuut bij een aanval van Roberto Firmino. De Braziliaan kwam dicht bij het doel, maar keeper Ederson redde. Vervolgens kreeg Firmino de bal terug en speelde hij ploeggenoot Mohamed Salah aan, die met zijn linkerbeen de score opende.

Het was slechts het begin voor Liverpool. Tien minuten later ontplofte Anfield opnieuw. James Milner bereikte Alex Oxlade-Chamberlain, die ruimte om zich heen had en besloot uit te halen. Zijn snoeiharde schot liet Ederson kansloos en vloog in de linkerbovenhoek: 2-0. Alsof dat nog niet genoeg was bepaalde Sadio Mané na een half uur de ruststand op 3-0. Salah zag zijn poging kort daarvoor geblokt worden, gaf vervolgens voor en Mané (1 meter 75) kopte raak.

De tweede helft kende een stuk minder spanning, aangezien City uit een ander vaatje wilde tappen met de inbreng van Raheem Sterling voor Ilkay Gündogan en Liverpool dat liever geen uitdoelpunt wilde incasseren. Klopp kreeg al snel na rust wel een tegenvaller te verwerken toen uitblinker Salah geblesseerd uitviel. Georginio Wijnaldum verving hem.

City kreeg het daarna niet meer voor elkaar om te scoren en de frustratie nam daardoor toe bij de bezoekers. Spits Gabriel Jesus kreeg bijvoorbeeld geel nadat hij een wegwerpgebaar maakte na een overtreding. Liverpool creëerde aan de andere kant vrijwel niets meer na rust en hield de 3-0 vast.

Liverpool gaat komende dinsdag op bezoek bij City voor de return in het Etihad Stadium. Tussendoor speelt de formatie van Klopp zaterdag een uitwedstrijd tegen Everton in de Premier League, terwijl City die dag in eigen huis de derby tegen Manchester United afwerkt.

VI's Taco van den Velde over Liverpool - Manchester City.
VI's Süleyman Öztürk over Liverpool - Manchester City.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.