Guardiola: 'Eigenaren misschien niet zo blij'

Reacties

Gabriel Jesus maakt mogelijk zondag in de halve finale van het FA Cup-toernooi tegen Arsenal zijn rentree bij Manchester City. Dat is een steuntje in de rug voor Pep Guardiola, die bij een nederlaag met lege handen staat in zijn eerste Premier League-seizoen.

Guardiola: 'Eigenaren misschien niet zo blij'

Guardiola neemt de twintigjarige Braziliaan in elk geval mee naar Wembley en beslist later of hij ook echt deel uitmaakt van de wedstrijdselectie.

'Het gaat goed met hem, we zijn heel blij dat hij op de weg terug is', vertelde Guardiola, die de aanvaller zeer waarschijnlijk op de bank laat beginnen. 'Vandaag heeft hij ook alweer een deel van de training afgewerkt, hij was heel vrolijk.'

Jesus beleefde een bliksemstart bij Manchester City, waarvoor hij pas sinds 2017 speelgerechtigd is, en kreeg na verloop van tijd van Guardiola zelfs de voorkeur boven Sergio Agüero. Er kwam een einde aan de droomstart van de Braziliaan toen hij in februari in het duel met AFC Bournemouth (0-2) een gebroken middenvoetsbeentje opliep.

Voor Guardiola is het FA Cup-toernooi de laatste kans om nog zilverwerk over te houden aan zijn eerste seizoen in het Etihad Stadium. In de Premier League is het afdwingen van Champions League-deelname het hoogst haalbare voor de huidige nummer vier en in het miljardenbal van deze jaargang bleek AS Monaco nipt te sterk in de achtste finale.

'De eigenaren zullen niet zo blij zijn, denk ik', sprak Guardiola. 'De verwachtingen zijn hier natuurlijk enorm hoog. We hadden zo graag tot het einde van de rit meegedaan om de Champions League- en Premier League-winst.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.