Guardiola doet Barça-deur dicht: 'Koeman een uitstekende trainer'

Reacties

Met de presidentsverkiezing bij Barcelona in aantocht heeft Pep Guardiola een terugkeer in Camp Nou nadrukkelijk uitgesloten. De 49-jarige oud-speler en voormalig trainer van de Catalanen is niet van plan ooit nog voor Barça te werken en ziet zijn toekomst nog altijd bij Manchester City.

Guardiola doet Barça-deur dicht: 'Koeman een uitstekende trainer'
© Pro Shots

'Mijn periode als manager bij Barcelona is voorbij, dat heb ik al vaker gezegd', reageerde Guardiola zaterdag na het Premier League-duel met Sheffield United (0-1) tegenover BT Sport op de vraag of hij zou willen terugkeren bij de club waar hij tussen 2008 en 2012 de grootste successen uit zijn loopbaan als trainer tot nu toe vierde. Dat is echter geweest.

'In je leven moet je alles één keer doen. Er zijn veel andere geweldige mensen die daar de leiding kunnen hebben, bijvoorbeeld Ronald Koeman op dit moment. Dat is een uitstekende trainer. Die fase heb ik achter me gelaten. Ik zal zeker terugkeren op mijn stoeltjes in het stadion om mijn club te zien, maar verder is het klaar', aldus de oud-ploeggenoot van Koeman.

Guardiola liet vrijdag al weten graag langer bij City te blijven en open te staan voor het verlengen van zijn contract, dat volgend jaar afloopt. 'Ik heb het hier ongelooflijk naar mijn zin, de wil om het goed te doen is nog steeds groot. Dat is het belangrijkste', aldus de Catalaan, van wie wordt gezegd dat Lionel Messi graag opnieuw met hem wil samenwerken.

In de geruchtenmolen rond het kiezen van de nieuwe president hoeft de naam Guardiola dus niet meer te worden genoemd, zoals kandidaten als Joan Laporta en Victor Font deden. 'Er komen nu verkiezingen in Barcelona, hopelijk kunnen ze de juiste mensen kiezen en het juiste bestuur om Barcelona die geweldige club te laten zijn op het hoogste niveau', besloot Guardiola.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Podcast over eeuwige voetbalvader: 'Guardiola door Cruijff verliefd op voetbal'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.