Guardiola deelt eerste inschatting over blessure Aké

Reacties

Pep Guardiola heeft een eerste inschatting gegeven over de situatie van Nathan Aké. De verdediger ging met een blessure naar de kant tijdens het duel tussen Arsenal en Manchester City en ligt er volgens de Spaanse manager 'langer uit'.

Guardiola deelt eerste inschatting over blessure Aké
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
0 - 0
Arsenal
Arsenal

Halverwege de eerste helft sloeg het noodlot toe voor Aké. De Oranje-international ging er zonder tegenstander in de buurt ineens bij zitten, wat nooit een goed teken is. Guardiola twijfelde geen moment en wisselde Aké direct, die zich nu in de City-ziekenboeg meldt waar defensieve collega’s John Stones en Kyle Walker al een bedje in hebben gereserveerd.

'John zal snel terug zijn, maar voor Kyle en Nathan zal het langer duren', begint Guardiola in gesprek met Sky Sports, waarmee hij impliceert dat het er weleens slecht uit kan zien voor Aké. De Spanjaard was in ieder geval wel te spreken over invaller Rico Lewis. 'Hij speelde exceptioneel en we hebben ook nog andere jongens. Met die jongens gaan we het doen.'

Mocht Aké er daadwerkelijk lang uit liggen, dan heeft Ronald Koeman mogelijk een probleem. Ook Quilindschy Hartman viel zondag uit met een blessure. Over de ernst van de kwetsuur van de linksback van Feyenoord is nog niets bekend, al houdt Arne Slot 'zijn hart vast', zo liet hij al weten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.