Guardiola blijft statement maken: 'Tot het einde, dat weet de FA'

Reacties

Hoewel het hem vrijdag nog een officiële aanklacht van de Engelse voetbalbond opleverde, droeg Manchester City-manager Pep Guardiola ook zondag het veelbesproken gele lintje op zijn kleding. De oefenmeester is niet van plan te stoppen met zijn steunbetuiging aan Catalonië.

Guardiola blijft statement maken: 'Tot het einde, dat weet de FA'

Vlak voor het weekend werd bekend dat Guardiola een straf boven het hoofd hangt, nadat hij door de FA werd aangeklaagd voor het herhaaldelijk maken van een politiek statement en daarmee het breken van de kit and advertising regulations. Guardiola draagt standaard een geel lintje op zijn kleding, waarmee zich uitspreekt in de discussie rondom Catalaanse onafhankelijkheid. In het verleden stemde hij daar al vóór, terwijl hij eind vorig jaar al eens uitlegde dat het lintje een steunbetuiging is aan Catalaanse politici en activisten die vast zitten.

Twee keer eerder kreeg Guardiola daarvoor een officiële waarschuwing, de FA ging in december ook met hem in gesprek, maar afgelopen zondag (tijdens de met 3-0 gewonnen League Cup-finale tegen Arsenal) droeg hij het lintje wederom. 'De FA weet dat ik dit lintje altijd zal dragen. Op andere plekken mag dat ook gewoon', verwees hij na afloop van de gewonnen finale tegenover The Guardian naar de soepelere regrels van de UEFA, waardoor het rondom Champions League-wedstrijden inderdaad is toegestaan.

'Zo lang je het met respect doet, mag het. Hier in Engeland denkt men daar blijkbaar anders over. Ik voel gewoon mee met de mensen die vastzitten, zonder dat bewezen is dat zij ergens schuldig aan zijn. Vier mensen, die niet vastzitten omdat ze wapens dragen, maar om politieke redenen. Ik ben een voetbaltrainer, maar bovenal ben ik een mens. Dit lintje zal bij mij blijven, tot het einde.'

Wel benadrukt Guardiola dat hij met het dragen van het lintje niet de FA voor schut wil zetten. 'Ik zal iedere beslissing van de FA rondom mijn gedrag accepteren. Het heeft in mijn ogen niets met een gebrek aan respect voor iets of iemand te maken, maar om het onderdeel zijn van de maatschappij en de mensheid', besluit de Catalaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.