Guardiola bevestigt blessurenieuws, Aké kan meteen kans grijpen

Reacties

Nathan Aké gaat het seizoen mogelijk beginnen als basisspeler van Manchester City. De verdediger vormde in de laatste oefenwedstrijd, tegen Bayern München, een duo met Rúben Dias en ziet concurrent Aymeric Laporte voorlopig wegvallen.

Guardiola bevestigt blessurenieuws, Aké kan meteen kans grijpen
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
3 - 1
Manchester City
Manchester City

De 28-jarige Laporte had aan het eind van het afgelopen seizoen al de nodige knieproblemen en ging onlangs onder het mes. 'Hij speelde de laatste twee, drie wedstrijden van het seizoen met een serieuze blessure. Hij heeft het geweldig gedaan', zo wordt manager Pep Guardiola geciteerd door de Engelse media.

'Hij heeft een operatie ondergaan. Hij doet het tot dusverre heel goed, maar met een knie moet je altijd voorzichtig zijn. Ik denk dat hij er in heel augustus niet bij is. Misschien begint hij in september weer', aldus Guardiola.

De afwezigheid van Laporte vergroot de kansen voor Aké op een basisplaats. De 27-jarige linkspoot zou zaterdag dan ook weleens kunnen starten in de strijd om de Community Shield tegen Liverpool. In augustus speelt Manchester City tegen West Ham United, Bournemouth, Newcastle United, Crystal Palace en Nottingham Forest.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.