Groter dan Zlatan: transfer Chicharito slaat een brug tussen de VS en Mexico

Reacties

De koning is dood, leve de koning. Bij LA Galaxy maken ze zich op voor het verwelkomen van Javier Hernández. Chicharito kan meer gaan betekenen voor de Amerikaanse club dan Zlatan Ibrahimovic.

Groter dan Zlatan: transfer Chicharito slaat een brug tussen de VS en Mexico
© Pro Shots

De immer spraakmakende Zweed nam vorige maand afscheid van Galaxy en van de MLS. Het is een flink gat dat een nieuwe spits moet vullen gezien de statuur van Zlatan. Want die voegde daad bij het woord. 53 goals en 15 assists in 58 duels voor de club uit Los Angeles, Ibrahimovic maakte zijn grote woorden op het veld waar.

De cijfers van Chicarito zijn beduidend minder aansprekend, waarbij zijn laatste half jaar boekdelen spreekt. Zijn transfer van West Ham United naar Sevilla bracht immers geen imposante cijfers om de hoge verwachtingen te staven. In Spaanse dienst kwam hij als concurrent van Luuk de Jong tot het magere aantal van drie goals in een even mager aantal speelminuten (795).

Toch heeft het er alle schijn van dat LA Galaxy z'n eigen transferrecord gaat breken met de negen miljoen euro die richting Sevilla wordt overgemaakt om Hernández te mogen begroeten. Thomas Rongen, de Nederlandse analist van CBS Sports, acht dat niet zo vreemd. 'Deze transfer kan groter worden dan die van Zlatan.'

Rongen verwijst daarmee naar andere dan sportieve argumenten. De waarde van Chicharito voor Galaxy zit minder in zijn goals en meer in zijn achtergrond. De 31-jarige spits hoeft zich vanwege zijn Mexicaanse nationaliteit geen zorgen te maken over zijn populariteit in Los Angeles, waar immers ook veel Mexicanen wonen. Het zal bovendien de rivaliteit met stadsgenoot Los Angeles FC, met de Mexicaanse (!) spits Carlos Vela in de gelederen, extra stimuleren.

Daar ligt de grote waarde van de recordtransfer, die de Amerikaanse competitie ook meer op de kaart zal zetten. 'Net als David Beckham en Ibrahimovic zal Hernández de MLS relevanter maken', schrijft de LA Times in een commentaar. 'De MLS hoeft niet te worden gered, het moet doorgaan te groeien. Als een competitie vijf in plaats van één stap kan zetten dankzij Hernández, dan moet dat als een overwinning worden beschouwd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. Hernández
Meer over J. Hernández
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.