Grote verbazing over tackles Kovacic: 'De VAR heeft opnieuw gefaald'

Reacties

Na afloop van Arsenal-Manchester City werd opnieuw een beslissing van de VAR breed uitgemeten. In de eerste helft mocht Mateo Kovacic namelijk gewoon op het veld blijven staan na twee schandalige tackles op Martin Ødegaard en Declan Rice. 'De VAR heeft opnieuw gefaald', schrijft de Daily Mail.

Grote verbazing over tackles Kovacic: 'De VAR heeft opnieuw gefaald'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
1 - 0
Manchester City
Manchester City

De Britse krant trekt de vergelijking tussen het onterecht afgekeurde doelpunt van Luis Díaz bij Tottenham Hotspur-Liverpool vorige week en de keuze van de VAR om Kovacic na zijn tackles in de 27ste en 34ste minuut te laten staan. Bij beide momenten vindt de Daily Mail dat het overduidelijk is dat de VAR had moeten ingrijpen.

'Het bestraffen van overtredingen en het geven van rode kaarten blijft natuurlijk subjectief en dat is hoe het ook zou moeten zijn', aldus de Britse krant. 'Geen technologie kan de plek innemen van persoonlijke beslissingen, maar op dit moment worden er meer persoonlijke fouten door de VAR gemaakt dan goed is voor het voetbal.'

Ook de Britse analisten snappen niks van de beslissingen van de VAR. 'Hij moet er gewoon af', vindt Gary Neville. 'Echt gekkenwerk van Kovacic. Ik ben echt verbaasd dat hij er niet wordt afgestuurd, hij raakt gewoon zijn enkels.' Theo Walcott is het helemaal met hem eens: 'En dat zeg ik niet omdat ik een Arsenal-pet op heb. Toen ik de vertraagde herhaling zag, vond ik het meteen een rode kaart. Daar mag geen twijfel over bestaan. Ik denk echt dat hij zijn tegenstander in gevaar brengt.'

Ondanks het VAR-moment won Arsenal met 1-0 van Manchester City en wipt de ploeg over de landskampioen heen op de ranglijst.

Ook de analisten bij ViaPlay begrepen niks van de beslissing van de VAR om Kovacic te laten staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer M. Kovačić
Meer over M. Kovačić
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.