Grote toespraak Laporta: steun voor Koeman, roep om prijzen

Reacties

Tijdens de inauguratie van Barça-president Joan Laporta heeft de preses zijn steun en vertrouwen in trainer Ronald Koeman uitgesproken. Wel legde Laporta druk op de Nederlander, hij rekent op de Spaanse titel én beker.

Grote toespraak Laporta: steun voor Koeman, roep om prijzen
© Pro Shots

In Camp Nou werd Laporta tien dagen na het winnen van de verkiezingen ingezworen als president van Barcelona. In een speech ging de clubman in op de (financiële) toekomst van de club, de toekomst van Lionel Messi en het werk dat Koeman verrichtte sinds zijn aanstelling in augustus.

'Ronald, je hebt het vertrouwen van de nieuwe raad van bestuur', sprak Laporta uit tijdens zijn speech. De Nederlandse coach en oud-speler van de club werd tijdens de verkiezingscampagne vaak naar voren gehaald, ook omdat enkele kandidaten hem niet als de ideale hoofdtrainer van Barça zagen. Laporta heeft duidelijk vertrouwen in Koeman.

Victor Font verloor in de verkiezingen van Laporta, hij was aanwezig tijdens de inauguratie

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In zijn tweede termijn als president van Barcelona staat Laporta voor een zware opgave. Dit stipte hij ook aan tijdens zijn inauguratie. 'De economische situatie levert zorgen op, maar we hebben een plan. We gaan nieuwe inkomstenbronnen creëren en beslissingen nemen om deze situatie om te draaien. Daarbij zou het helpen als we prijzen pakken en daarom roep ik het team op om de beker en de competitie te winnen.'

Een paar maanden geleden zou dit een onmogelijke opgave zijn voor Koeman en zijn team, maar na een opmars ligt alles nog open in Spanje. De achterstand van Barça op koploper Atlético Madrid bedraagt nog maar vier punten. Over precies een maand speelt Barcelona de finale om de Copa del Rey tegen Athletic de Bilbao.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Als het aan Laporta ligt, speelt Messi volgend seizoen gewoon nog in Catalonië. 'Ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheden, ik ben hier gekomen om beslissingen te nemen. Zoals het overtuigen van Leo om door te gaan, zodat we kunnen profiteren van het feit dat hij speler van Barça is. Hij weet hoe wij erover denken, we gaan er alles aan doen om hem door te laten gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.