'Laporta wint race tegen de klok: benodigde miljoenen zijn binnen'

Reacties

Joan Laporta is erin geslaagd om de benodigde financiële garanties, die hij nodig heeft om voorzitter te worden van Barcelona, op tijd binnen te krijgen. Dat melden verschillende Spaanse media. 

'Laporta wint race tegen de klok: benodigde miljoenen zijn binnen'

Laporta had tot woensdag 18.00 uur de tijd om een garantstelling van 124,6 miljoen euro aan La Liga te overleggen. De kandidaat-voorzitter van Barcelona had volgens de berichtgeving in Spanje een akkoord bereikt met het energiebedrijf Audax Renobles over een bedrag van zeventig miljoen euro, maar dinsdag kwam er opeens een kink in de kabel.

De paniek sloeg daardoor even toe bij Barcelona. Want als Laporta, zoals de statuten voorschrijven, niet binnen tien dagen een garantstelling (afgeleid van de financiële situatie van de club) kan leveren, zouden mogelijk zelfs nieuwe verkiezingen moeten worden uitgeschreven. Maar zover komt het dus niet. Laporta kan woensdag worden ingehuldigd als voorzitter.

Volgens Sport en La Vanguardia hebben de bestuursleden die zullen plaatsnemen in de directie van Laporta dinsdag hun handtekening gezet onder een bankgarantie van 124,6 miljoen. Het Catalaanse bedrijf Audax heeft alsnog zijn medewerking verleend. De optie van participatie door een Amerikaans investeerdersbedrijf is van tafel. Nu moet alleen La Liga de garantie nog goedkeuren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.