Van Haaland tot Alaba: volop speculatie over Barça-plannen Laporta

Reacties

Nu Joan Laporta sinds afgelopen zondag de nieuwe voorzitter is van Barcelona, zijn de Spaanse sportkranten druk met het speculeren over zijn toekomstplannen. De club zal zich vooral moeten richten op transfervrije spelers, maar Laporta blijft groot denken.

Van Haaland tot Alaba: volop speculatie over Barça-plannen Laporta
© Pro Shots

Dat schrijft Mundo Deportivo althans. Op de voorpagina van de Catalaanse sportkrant staan vrijdag vijf mogelijke doelwitten van Barcelona op de transfermarkt. En de meest in het oog springende speler is Erling Haaland. Laporta heeft er geen geheim van gemaakt de Noorse doelpuntenmachine graag naar Camp Nou te zien komen. Door de goede banden van de nieuwe president met zaakwaarnemer Mino Raiola zou Barça een streepje voor kunnen hebben op andere geïnteresseerde topclubs, maar het blijft natuurlijk de vraag hoe de komst van Haaland zou worden gefinancierd.

Laporta zou de flinke investering van rond de 110 miljoen euro te verantwoorden vinden, omdat Haaland gezien zijn potentie en leeftijd alles in zich heeft om jarenlang de nummer 9 van Barcelona te zijn. Maar verder richt de nieuwe president zich vooral op spelers die na dit seizoen transfervrij zijn. Memphis Depay en Eric García gelden nog altijd als potentiële versterkingen, terwijl David Alaba en Sergio Agüero daar de laatste tijd bij zijn gekomen. Georginio Wijnaldum is volgens Sport niet langer in beeld, omdat Ronald Koeman tevreden is over de ontwikkeling van Ilaix Moriba.

Vertrouwen
Laporta zal volgens Mundo Deportivo pas definitief knopen doorhakken als hij een technisch directeur heeft aangesteld (Jordi Cruijff wordt genoemd voor die positie). Ook Koeman krijgt uiteraard een stem in welke spelers Barcelona moet aantrekken. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal geniet volgens Spaanse media het volste vertrouwen van de nieuwe voorzitter, zeker als hij het seizoen afsluit met een prijs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.