'Grote schoonmaak bij Spurs: zestal mag vertrekken'

Reacties

Bij Tottenham Hotspur gaat het nodige veranderen deze transferperiode. Liefst zes spelers mogen vertrekken van de Londense club.

'Grote schoonmaak bij Spurs: zestal mag vertrekken'
© Pro Shots

Spurs beleefde woelige weken. De club had alle moeite om een nieuwe manager te vinden en kwam na tal van afzeggingen uit bij Nuno Espirito Santo, die overkwam van Wolverhampton Wanderers. Overigens flirtte de Portugees zelf eerst ook nog met Everton en Crystal Palace.

Nu lijkt de nieuwe manager in samenspraak met de leiding van de club in ieder geval zijn koers uitgezet te hebben. Volgens The Athletic is bepaald dat Serge Aurier, Moussa Sissoko, Lucas Moura, Erik Lamela en voormalig Ajacieden Davinson Sánchez en Toby Alderweireld allemaal mogen vertrekken. Laatstgenoemde zou daar zelf om verzocht hebben. Doelman Hugo Lloris moet nog met de club in gesprek. Hij heeft nog maar één contractjaar te gaan, waardoor een vertrek niet uitgesloten is.

Met het vertrek van die zes wil de Londense club ruimte maken voor versterkingen. Verdediger Takehiro Tomiyasu van Bologna moet er daar een van worden. Hij zou voor zo'n 17,5 miljoen euro de oversteek moeten maken.

Bovendien heeft de club zijn zinnen gezet op een nieuwe centrale verdediger. Jules Kounde staat bovenaan het lijstje. Als de Fransman van Sevilla geen oren heeft naar een nieuwe uitdaging, zou Tottenham doorschakelen. Milian Skriniar (Internazionale) en Jannik Vestergaard (Southampton) worden genoemd als eventuele andere scenario's.

Kane
Boven al die transferactiviteiten hangt ondertussen ook nog een grote deken van onzekerheid. De toekomst van Harry Kane is immers allesbepalend voor de nieuwe koers. Als de aanvoerder van verliezend EK-finalist Engeland blijft, zal het team om hem heen gebouwd worden. Vertrekt hij, dan komt er in één klap zoveel budget binnen dat de Londenaren vol door kunnen pakken op de transfermarkt.

In die omstandigheden moet de nieuwe coach op zoek naar eerherstel. De zevende plek van vorig seizoen was dan goed genoeg voor een ticket voor de Conference League, in Londen wordt hoger gemikt. Dat de zomer voorafgaand aan die jacht op succes allesbehalve vlekkeloos verloopt, zoveel is ook al duidelijk. Nuno Espirito Santo staat voor een flinke klus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.