Grote opsteker voor Ten Hag: sleutelspelers kunnen starten in jacht op finale

Reacties

Marcus Rashford heeft een basisplaats in de FA Cup-wedstrijd van Manchester United tegen Brighton & Hove Albion. Ook Luke Shaw is fit genoeg om te starten op Wembley, waar wordt gestreden om een plek in de finale.

Grote opsteker voor Ten Hag: sleutelspelers kunnen starten in jacht op finale
© Pro Shots
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
ns
0 - 0
Manchester United
Manchester United

Rashford is dit seizoen zonder twijfel dé grote smaakmaker bij United. Des te frustrerender was het voor Erik ten Hag dat de linksbuiten twee weken geleden te maken kreeg met een spierblessure. De Engels international maakte donderdag in de verloren Europa League-wedstrijd tegen Sevilla als invaller zijn rentree. Drie dagen later is hij fit genoeg voor een basisplaats.

Rashford vormt samen met Antony en Anthony Martial de voorhoede. Bruno Fernandes wordt op het middenveld gesteund door Casemiro en Christian Eriksen. Achterin speelt Luke Shaw als een van de centrumverdedigers, bij afwezigheid van Raphaël Varane en Lisandro Martínez. De linkspoot vervangt Harry Maguire, die blunderde tegen Sevilla. Tyrell Malacia en Wout Weghorst zitten op de bank. Diogo Dalot, eigenlijk rechtsback, krijgt links in de defensie de voorkeur boven Malacia.

Ten Hag moet door blessures onder anderen Varane, Martínez, Donny van de Beek en Alejandro Garnacho missen. Dit is voor de tweede keer dit seizoen dat United en Brighton elkaar treffen. The Seagulls verpestten op 7 augustus het debuut van Ten Hag door verrassend te winnen op Old Trafford (1-2).

Veltman
Joël Veltman, met wie VI uitgebreid sprak op weg naar de halve finale, zit op de bank bij tegenstander Brighton. De ex-Ajacied is verrassend snel hersteld van een spierblessure en kan dus tot zijn opluchting deel uitmaken van de wedstrijdselectie. De winnaar van het duel op Wembley treft op 3 juni Manchester City in de finale. The Citizens wonnen zaterdag in de andere halve finale met 3-0 van Sheffield United.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.