Grote meevaller Van Bronckhorst in jacht op Europese stunt

Reacties

Rangers-manager Giovanni van Bronckhorst blikte woensdag op de persconferentie vol vertrouwen vooruit op de Europa League-return tegen Borussia Dortmund van donderdag. Hoewel de Schotten een 4-2 voorsprong moeten verdedigen, zijn The Gers niet van plan om achteruit te leunen en af te wachten.

Grote meevaller Van Bronckhorst in jacht op Europese stunt
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
2 - 2
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

'Dat zit niet in ons systeem', gaf Van Bronckhorst aan. 'In Dortmund speelden we naar onze kracht en zetten we op de juiste momenten druk. De return wordt een leuk duel, één die je als voetballer graag wil spelen. We zijn pas op de helft, maar wel zeer gefocust.' Rangers is donderdag op Ibrox niet op volle oorlogssterkte. Zo ontbreekt middenvelder Aaron Ramsey vanwege een blessure. Leon Balogun is teruggekeerd en toegevoegd aan de selectie.

'Verder hebben we op het gebied van blessures geen nieuws te melden', vervolgde Van Bronckhorst. Daags na de zege in Duitsland kwam Rangers op bezoek bij Dundee United niet verder dan 1-1. Afgezien van dat resultaat is het vertrouwen enorm. 'We speelden tegen zowel Dortmund als Dundee goed, al was het resultaat bij de laatste wedstrijd natuurlijk niet hetgeen wat we wilden.'

Geen Haaland
Van Bronckhorst meende dat Rangers vertrouwen kan halen uit alle gecreëerde kansen in de voorbije wedstrijden. 'Met de steun van onze fans willen we er een mooie Europese avond op Ibrox van maken', beëindigde hij het persmoment. 'De druk zal er altijd zijn. Dat is alleen maar goed voor onze ontwikkeling.' Die Borussen zullen het in Glasgow zonder Erling Haaland moeten stellen. De Noorse spits is niet op tijd fit geraakt van zijn spierblessure, die hij eind januari opliep. Hierdoor miste Haaland onder meer het heenduel met Rangers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.