Dortmund-directeur fileert spelersgroep na nieuwe afgang in eigen huis

Reacties

Na de ontluisterende nederlaag tegen Rangers FC (2-4) hangt er een crisisstemming bij Borussia Dortmund. Technisch directeur Michael Zorc haalt daags na de uitglijder uit naar de spelersgroep en benadrukt dat hoofdtrainer Marco Rose niet hoeft te vrezen voor het verliezen van zijn job.

Dortmund-directeur fileert spelersgroep na nieuwe afgang in eigen huis

Volgens het Duitse Sky werd er donderdagavond laat vergaderd over het mogelijke ontslag van Rose, maar dat wordt ontkend door Zorc. Hij staat volledig achter de manager, die bezig is aan zijn eerste seizoen in het Signal Iduna Park. 'Het wegsturen van de coach is iets normaals in deze branche, maar wij gaan hier niet in mee', zegt Zorc tegen Sport1. 'Marco Rose heeft onze volledige steun. Ik zie het team als verantwoordelijk voor deze nederlaag! Over onze trainer hoeven we het niet te hebben.' (tekst gaat verder onder de video)

Zorc had zich donderdagavond enorm gestoord aan wat hij op het veld zag. 'Ik ben nu nog net zo overstuur en geschokt als gisteravond', aldus de td. 'Het was een gênante prestatie van de eerste tot de laatste minuut, die gewoon totaal ongepast was voor een Europa Cup-wedstrijd. Ons team was geen moment klaar voor deze wedstrijd. Donderdagavond, de schijnwerpers aan, lichte motregen, je speelt tegen Rangers: wat wil je nog meer als voetballer? En dan speel je zo traag, ben je altijd een stap te laat, toon je geen bereidheid…'

In Duitse media werd de conclusie getrokken dat dit Dortmund gewoon kwaliteit mist. Daar is Zorc het niet mee eens: 'Ik denk niet dat dit een kwestie van talent of kwaliteit is. Het is een kwestie van houding', aldus de foeterende bestuurder, die na dit seizoen zal worden opgevolgd door Sebastian Kehl. Zorc verwacht voor de return in Schotland van volgende week een reactie heeft: 'Als het team ballen heeft, draaien ze dit nog om in de tweede wedstrijd.'

Overigens was de zeperd van donderdagavond al de tweede thuiswedstrijd in deze maand waarin Dortmund een pak slaag kreeg. Een kleine twee weken geleden was Bayer Leverkusen in de competitie nog met 2-5 te sterk voor de huidige nummer twee van de Bundesliga. 

Bundesliga

Stand Bundesliga 2021/2022

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
5
5
97-37
+60
77
2
Borussia Dortmund
34
22
3
9
85-52
+33
69
3
Bayer Leverkusen
34
19
7
8
80-47
+33
64
4
RB Leipzig
34
17
7
10
72-37
+35
58
5
Union Berlin
34
16
9
9
50-44
+6
57
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.