Grote Mbappé-show in Brugge, Real Madrid doet goede zaken

Reacties

Real Madrid heeft dinsdagavond in Istanbul een zeer belangrijke overwinning geboekt. De Madrilenen hadden het lastig, maar wonnen uiteindelijk wel van Galatasaray. Paris Saint-Germain was in België veel te sterk voor Club Brugge.

Grote Mbappé-show in Brugge, Real Madrid doet goede zaken
© Pro Shots
Galatasaray
Galatasaray
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Real Madrid kende een valse start in de Champions League met een pijnlijke 3-0 nederlaag tegen PSG en een zwaarbevochten 2-2 remise tegen Club Brugge. Op bezoek bij Galatasaray moest er dus eigenlijk gewonnen worden, maar van dat besef was in de openingsfase niets terug te zien. De Turken overrompelden de bezoekers en kregen via onder anderen Florin Andone twee grote kansen op de 1-0.

Galatasaray miste Radamel Falcao, waardoor de uitblinkende Thibaut Courtois zijn ploeg op de been kon houden. De Spanjaarden sloegen aan de andere kant vervolgens wél toe. Eden Hazard combineerde met Karim Benzema en legde de bal daarna terug op Toni Kroos. De Duitser bekroonde zijn honderdste Champions League-duel met een doelpunt: 0-1.

In de tweede helft had Eden Hazard er 0-2 van kunnen maken, maar de Belg raakte de lat. Galatasaray, waar Ryan Babel en Ryan Donk een basisplaats hadden, bleef zo tot het einde hoop houden op een resultaat. Toch stond de thuisploeg stond na het laatste fluitsignaal met lege handen. 

Club Brugge
Club Brugge
0 - 5
PSG
PSG

Ruud Vormer ontbrak wegens een schorsing bij Club Brugge, dat zo zonder zijn aanvoerder voor een zware taak stond. Toch geloofden de Belgen vooraf in een mirakel. Die hoop werd door PSG al na zeven minuten de grond in geboord. Ángel Di María gaf de bal voor en Mauro Icardi prikte hem bij de eerste paal binnen: 0-1.

Na een uur volgde de volgende tik. Kylian Mbappé stond nog geen acht minuten op het veld toen hij raak kopte uit de rebound: 0-2. De jonge Fransman brak daarmee de ban, want niet veel later werd het al 0-3. Ditmaal was Mbappé aangever, hij gaf de bal voor op Icardi, die met een volley zijn tweede van de avond maakte.

De honger van Mbappé was daarmee nog niet gestild. De nog altijd maar twintigjarige aanvaller maakte er in de slotfase namelijk ook nog 0-4 én 0-5 van. Hij werd zo de jongste Fransman met een hattrick in de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
5
1
0
17-2
+15
16
2
Real Madrid
6
3
2
1
14-8
+6
11
3
Club Brugge
6
0
3
3
4-12
-8
3
4
Galatasaray
6
0
2
4
1-14
-13
2
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.