Grote frustratie bij ADO: 'Dat is een stomme vraag'

Reacties

De thuisnederlaag tegen Fortuna Sittard is hard aangekomen bij ADO Den Haag. De club uit de Hofstad heeft een klein wonder nodig om degradatie uit de Eredivisie te voorkomen.

Grote frustratie bij ADO: 'Dat is een stomme vraag'
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
0 - 3
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Aanvoerder Marko Vejinovic stond ESPN direct na de wedstrijd te woord en baalde met name van een beslissing van arbiter Bas Nijhuis. 'Ik denk dat we een penalty moesten krijgen in de eerste helft. Die geven ze niet. Dat is al een paar keer gebeurd tegen ons, ook tegen Willem II. Dan had je de wedstrijd kunnen kantelen, dat is gewoon klote. We willen daar niet te veel naar kijken, maar op een gegeven moment wordt het frustrerend', aldus de middenvelder.

'Het zijn twee belangrijkste wedstrijden waarin het gebeurt. Tegen Willem II met Ricardo Kishna was het een overduidelijk penalty, en hier was het ook een overduidelijke penalty. Jongens, hoe vaak moet dit nog gebeuren bij ons?', vroeg Vejinovic zich hardop af. De captain werd vervolgens gevraagd of hij nog geloofde dat ADO kan ontsnappen aan degradatie.

'Zou jij het nu opgeven dan?', pareerde hij naar de verslaggever van ESPN. 'Of jij, jij bent voetballer geweest, zou jij het opgeven?', vroeg hij aan analyticus Ali Boussaboun. 'Nee precies, dus dan is het een stomme vraag die je nu stelt. Dus daar ga ik ook geen antwoord op geven, want je weet mijn antwoord al', zei Vejinovic.

Ik ga niet hier staan en zeggen dat we erin blijven
Ricardo Kishna

Ricardo Kishna baalde eveneens stevig. 'Het is een feit dat je acht punten achter staat met nog vier wedstrijden te gaan, dus ik ga niet hier staan en zeggen dat we erin blijven. Natuurlijk moeten we het geloof erin houden. Zo lang het kan, kan het. Alleen dat de kans heel erg klein is, dat moge duidelijk zijn. Heel zuur, het valt me wel heel zwaar, merk ik.'

Trainer Ruud Brood sprak woorden van gelijke strekking. 'Ik denk dat wij meer mogelijkheden hebben gehad, maar zij waren veel effectiever. Dat is doodzonde, je moet gewoon een goal maken, daar hebben we heel veel moeite mee. Na die 0-2 gingen bij een aantal de koppies hangen. Dan kun je coachen, wisselen, enzovoorts, maar dat is behoorlijk zwaar.'

Brood ziet het dan ook somber in: 'Het wordt ongelooflijk lastig. Je moet realistisch zijn. In theorie kan je nog aanhaken, maar dan hadden we onszelf veel beter moeten belonen vandaag. Het zijn geen gemakkelijke dagen', verwees de trainer ook naar de overnameperikelen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Willem II
34
8
7
19
40-68
-28
31
15
RKC Waalwijk
34
7
9
18
33-55
-22
30
16
FC Emmen
34
7
9
18
40-68
-28
30
17
VVV-Venlo
34
6
5
23
43-91
-48
23
18
ADO Den Haag
34
4
10
20
29-76
-47
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.