Grote defensieve zorgen Guardiola voor kraker tegen Arsenal

Reacties

Pep Guardiola zal tijdens de interlandperiode een aantal keren gevloekt hebben. De manager van Manchester City zag in aanloop naar de apotheose van de Premier League liefst vier spelers bij de nationale ploeg een blessure oplopen. Vooral in zijn achterhoede is het behelpen.

Grote defensieve zorgen Guardiola voor kraker tegen Arsenal
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
0 - 0
Arsenal
Arsenal

Aanvoerder Kyle Walker was het eerste slachtoffer. De verdediger werd in de interland tussen Engeland en Brazilië al na tien minuten gewisseld, vanwege een blessure die hij opliep. De routinier is volgens Sky Sports een groot twijfelgeval voor de topper tegen koploper Arsenal, die komend weekend op het programma staat. Walker kampt met een hamstringblessure.

Wat Walker tegen Brazilië gebeurde, overkwam John Stones enkele dagen later. De Engelsman moest in het duel met België eveneens binnen tien minuten het veld verlaten. Ook het meespelen van Stones is hoogst twijfelachtig, komend weekend.

Daarmee zijn de zorgen voor Guardiola nog niet voorbij, want tot overmaat van ramp raakte nog een derde verdediger geblesseerd. Ook Manuel Akanji kent namelijk fysieke malheur. De Zwitser moest het trainingskamp van de nationale ploeg noodgedwongen verlaten, waardoor ook achter zijn naam een vraagteken staat voor de topper tegen The Gunners.

Terwijl de achterhoede van Guardiola een deuk opliep, was er ook slecht nieuws uit Portugal voor The Citizens. Matheus Nunes kreeg namelijk last van een voetblessure, waardoor hij de zorgen van Guardiola nog groter maakte. En dat komt voor de manager op een zeer ongelegen moment.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
34
24
5
5
82-26
+56
77
2
Manchester City
33
23
7
3
80-32
+48
76
3
Liverpool
34
22
8
4
75-34
+41
74
* Actueel tot en met 26 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.