Grootste WK-talent: Müller, Giovani of Ayew Pelé

Thomas Müller, Giovani Dos Santos en André Ayew Pelé zijn in de race om verkozen te worden tot het grootste talent van dit WK. Een speciaal FIFA-comité, met onder anderen Christian Karembeu en Gérard Houllier als jurylid, wijst na de finale de winnaar aan.

Grootste WK-talent: Müller, Giovani of Ayew Pelé

Müller (foto) lijkt de grootste kanshebber. De offensief ingestelde middenvelder van Bayern München baarde opzien in Zuid-Afrika door vier doelpunten aan te laten tekenen. Tegen Engeland (4-1 winst) was de 21-jarige Duitser twee keer succesvol. Zijn twee andere treffers produceerde hij tegen respectievelijk Australië (4-1 winst) en Argentinië (4-0 overwinning). Het halve finaleduel met Spanje, dat Duitsland na een 1-0 nederlaag de uitschakeling bracht, moest Müller laten schieten vanwege een schorsing.

Giovani Dos Santos viel bij Mexico op met zijn goede spel. De middenvelder van de Mexicaanse ploeg was een van de smaakmakers. Desondanks kwam het elftal niet verder dan de achtste finale, waarin Argentinië te sterk bleek: 3-1.

De Ghanees André Ayew Pelé, zoon van voormalig topvoetballer Abédi Pelé, dartelde in Zuid-Afrika op de linkerflank langs menig tegenstander. Opvallend genoeg was ook Ayew geschorst voor het duel waarin zijn team uitgeschakeld werd. De aanvaller moest het kwartfinaleduel met Uruguay, de Zuid-Amerikanen bleken na een strafschoppenserie te sterk, noodgedwongen vanaf de tribune bezichtigen.

Het grootste talent mag naast een beker tevens een auto mee naar huis nemen. De eervolle prijs levert immers ook een gloednieuwe Hyundai Tucson ix 35 op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen