Müller: talent met het inzicht van een routinier

Voetbal International kiest na elke speeldag op het WK een Gillette Speler van de Dag. Op dag 17 was dat de twee keer scorende Duitser Thomas Müller.

Müller: talent met het inzicht van een routinier

Het talent van Thomas Müller werd al snel herkend bij Bayern München, maar onder Louis van Gaal beleefde de aanvallende middenvelder zijn echte doorbraak. De oefenmeester stelde de parel van jeugdopleiding altijd op en deze beloonde dit met dertien treffers.

De Duitse bondscoach Joachim Löw erkende het talent van de pas twintigjarige Müller zonder omwegen en liet hem debuteren op 3 maart tegen Argentinië. Meest besproken moment van die wedstrijd was dat de Argentijnse bondscoach Diego Maradona hem bij de persconferentie aanzag voor een ballenjongen en in eerste instantie niet eens zijn praatje wilde houden als zomaar iedereen hier kan zitten.

Dat zal nu niet meer gebeuren. Pluisje heeft de focus er goed op in Zuid-Afrika en ook hem zal het niet ontgaan dat er bij de tegenstander in de kwartfinale, aanstaande zaterdag, een lange, snelle en met veel techniek gezegende speler aan de buitenkant speelt.

In de achtste finale bleek maar eens temeer dat Müller zich uitstekend thuis voelt in de vlot combinerende Mannschaft. Hij bediende Lukas Podolski voor de tweede goal tijdens de 4-1 zege tegen Engeland en was zelf twee keer het eindpunt toen Duitsland The Three Lions counterend op een hoopje speelde. Inzicht heeft ie dus ook, deze Thomas Müller. (Jasper Steppé) <br /><br /> Bij welke amateurclub werd Müller in 2000 door Bayern München opgepikt? Bij het verzenden van uw antwoord gaat u automatisch akkoord met onze voorwaarden.








Bekijk hier al onze video's