'Grootschalig onderzoek naar dopinggebruik Russische voetballers'

Reacties

Het complete Russische elftal dat deelnam aan het WK van 2014 wordt verdacht van dopinggebruik. Althans, dat meldt The Mail on Sunday op basis van e-mailverkeer. Onder de ruim duizend Russische sporters die worden onderzocht zouden 34 voetballers zitten.

'Grootschalig onderzoek naar dopinggebruik Russische voetballers'

Volgens de Britse krant loopt er een grootschalig onderzoek van de FIFA naar de selectie die in 2014 deelnam aan het WK. Daarnaast zouden nog eens elf andere Russische voetballers verdacht worden van mogelijke dopingpraktijken.

Al langere tijd is de Russische sportwereld in de ban van dopingschandalen. Eerder werden al 111 Russische atleten geweerd van de Olympische Spelen in Rio. Nu lijkt het erop alsof mogelijke dopingpraktijken ook zijn doorgesijpeld naar de doorgaans wat "gezondere" voetbalsport. Het zou in veel gevallen gaan om het maskeren van positieve testen.

De Russische voetballers werden onderwerp van gesprek nadat er enkele onregelmatigheden waren aangetroffen met aantal urinemonsters. Het is onduidelijk of daar een goede verklaring voor is. Maksim Kanunnikov, Denis Glushakov, Igor Akinfeev en Aleksandr Samedov waren onlangs nog actief op de Confederations Cup.

Volgens de krant hebben FIFA-officials een dossier met gedetailleerd bewijs over alle 34 spelers. Het is nog onduidelijk wat de vervolgstappen zijn. 'We onderzoeken nog altijd de aantijgingen', liet een woordvoerder weten.

De krant zegt documenten van dopingautoriteit WADA te hebben ingezien. Daarin zouden Russische officials gepanikeerd hebben gereageerd. Deze officials zouden het dopinggebruik, wat tussen 2011 en 2015 zou moeten hebben plaatsgevonden, hebben gefaciliteerd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.