Groningers treuren: 'Goede keuze om de doelstelling aan te passen'

Na een zwakke wedstrijd tegen Vitesse was het ongenoegen groot bij FC Groningen. Spits Tom van Weert baalde vrijdagavond als een stekker van de 2-0 nederlaag. 'Je speelt een heel moeilijke wedstrijd.'

Dit kwam mede doordat de aanvaller verzuimde een enorme kans van dichtbij op de 2-1 te benutten. 'Die bal had erin gemoeten. Ik blijf rustig en ik telde hem eigenlijk al, maar hij vloog langs de verkeerde kant van de paal.' Ook collega-spits Lars Veldwijk miste nog een enorme kans in de tweede helft. 'Bij Veldwijk dacht ik zelfs dat hij zat, maar ik zag aan de reacties dat het geen doelpunt was.'

Donderdag werd bekend dat de noorderlingen niet langer de doelstelling hebben om via de play-offs Europees voetbal te halen. 'Ik vind het van de club een goede keuze om de doelstelling aan te passen. Het is een jonge ploeg die soms tegen een nederlaag aan kan lopen. Het is de eerste nederlaag van 2018 na twee keer een gelijkspel, dus we moeten het snel gaan omdraaien.' De ploeg staat momenteel op de dertiende plaats in de Eredivisie met 22 punten uit 21 duels.

Faber
Trainer Ernest Faber baalde ook van de gemiste kansen, zo vertelde hij aan FOX Sports. 'In de eerste helft hadden we het moeilijk. We geven de twee doelpunten al vroeg in de wedstrijd heel makkelijk weg. Dat is zonde, want daarna zijn we wel gaan voetballen en krijgen we twee goede kansen via Tom en Lars. Die moeten echt zitten, want dan kan je nog iets bereiken.'

Fraser
De winnende oefenmeester Henk Fraser was ondanks de zege niet geheel tevreden. 'We hebben een sterke wedstrijd gespeeld, maar nagelaten het duel snel te beslissen. Groningen kreeg nog twee enorme kansen en dan heb je mazzel dat ze niet scoren. Je moet sneller die 3-0 maken en dan kan je het duel rustig uitspelen. We hebben ook nagelaten het publiek te vermaken vanavond.'