Groningen slaagt nu wel in inhaalrace

FC Groningen heeft de kater van de uitschakeling in de UEFA Cup weggespoeld. In Euroborg werd Vitesse verslagen, al had het heel wat voeten in de aarde voordat de Groningers aan de goede kant van de score kwamen: 4-3.

Wat FC Twente op zaterdag tegen RKC Waalwijk presteerde, lukte Groningen een dag later: van een 3-1 achterstand terugkomen en er toch nog met de winst vandoor gaan. Luis Suárez was de grote man. De Uruguayaan versierde een strafschop en nam de laatste twee doelpunten voor zijn rekening.

Groningen kreeg daarmee waar het recht op had, want Vitesse stond lange tijd volstrekt tegen de verhouding in op voorsprong. Al na vijf minuten profiteerde Anduele Pryor op aangeven van Danko Lazovic van een dekkingsfout in de defensie van Groningen. Nadat Evgeniy Levchenko gelijk had gemaakt, was het Youssouf Hersi die Vitesse naar een eenvoudige overwinning leek te schieten. Tot twee keer toe was de aanvallende middenvelder er als de kippen bij om een rebound binnen te tikken.

Groningen toonde veerkracht en mocht Suárez danken dat het allemaal nog goed kwam. Nadat het in de eerste helft nog een strafschop werd onthouden, verdiende de negentienjarige aanvaller er wel een toen Purrel Fränkel hem licht toucheerde. Koen van de Laak bracht de thuisclub vanaf elf meter terug in de wedstrijd: 2-3.

De comeback werd compleet gemaakt door Suárez zelf. De Uruguayaan stond twee keer op de goede plaats om van dichtbij te scoren: 4-3. Door de zwaarbevochten overwinning staat Groningen keurig op de derde plaats van de Eredivisie. Bovendien is de ploeg van trainer Ron Jans samen met AZ nog als enige ongeslagen.